Υψηλή αντιπροσωπεία των Ρώσων στη Δαμασκό για διαβουλεύσεις με τον Ασαντ

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ δέχτηκε την Κυριακή τον Ειδικό Απεσταλμένο του Ρώσου Προέδρου για τη Συρία, Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Βερσίνιν και μια συνοδευτική αντιπροσωπεία.

Οι συνομιλίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης αφορούσαν την σταθερή συνεργασία μεταξύ Συρίας και Ρωσίας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και τον συντονισμό σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο.

Ο Λαβρέντιεφ και ο Βερσίνιν δήλωσαν ότι η επίσκεψη εμπίπτει στις οδηγίες του Προέδρου Πούτιν για την ενίσχυση αυτής της συνεργασίας και την επέκτασή της σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα, επαναλαμβάνοντας πως η Ρωσία είναι έτοιμη να συμβάλει ενεργά στη διαδικασία ανασυγκρότησης και αποκατάστασης των υποδομών που έχουν καταστραφεί από την τρομοκρατία και να δημιουργήσει επενδυτικές εταιρικές σχέσεις με τη Συρία στους τομείς της ενέργειας και της γεωργίας με τρόπο που να επιτυγχάνει τα συμφέροντα των δύο φίλων λαών και να συμβάλλει στην ενεργοποίηση της συριακής οικονομίας.

Στις συνομιλίες συζητήθηκαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, την περιοχή και τον κόσμο.

Ο πρόεδρος αλ-Άσαντ θεώρησε πως αυτές οι εξελίξεις και αλλαγές, με κυριότερη την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, υποδεικνύουν την υποχώρηση του ρόλου των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, η οποία απαιτεί από τις χώρες της περιοχής να εργαστούν για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ειρήνης με τους βούληση των λαών τους χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail