Έρχεται κοινή στρατιωτική άσκηση Ρωσίας - Αιγύπτου

Freepen.gr - Μια κοινή τακτική άσκηση Ρωσίας-Αιγύπτου, με τίτλο Defenders of Friendship 2021, θα πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο στις 17-29 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

"Η Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου θα πραγματοποιήσει την κοινή τακτική άσκηση Ρωσίας-Αιγύπτου, Defenders of Friendship 2021, που θα περιλαμβάνει πρακτική πτώση από αέρος προσωπικού και εξοπλισμού", ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν περίπου 100 στρατιώτες της Ρωσικής Μονάδας Ορεινών Αεροπορικών Φρουρών με έδρα το Novorossiisk, έξι οχήματα μάχης πεζικού BMD-2 και τέσσερα στρατιωτικά αεροσκάφη μεταφοράς Il-76MD. 

Η Αίγυπτος θα στείλει πάνω από 400 αλεξιπτωτιστές, αρκετά στρατιωτικά αεροσκάφη Lockheed C-130 Hercules και ελικόπτερα Boeing CH-47 Chinook.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail