Η Τουρκία κόβει το νερό στον Ευφράτη για να προκαλέσει εμφύλιο Σύριων και Κούρδων!

Freepen.gr - Στο περιθώριο του Φόρουμ Νερού που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Hasaka, ο Tony Robleon, ερευνητής πολιτικών σπουδών και διεθνών σχέσεων που έδωσε συνέντευξη στο πρακτορείο ANHA, επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία μειώνοντας το νερό του Ευφράτη επιδιώκει να πυροδοτήσει εμφύλιο πόλεμο στην περιοχή.

Σχετικά με τους λόγους που έκοψαν τα νερά από το τουρκικό κράτος κατοχής, ο Robleon λέει ότι είναι απλώς πολιτικά υποκινούμενο: "αυτό πρέπει να αναλυθεί σε σχέση με όσα συμβαίνουν στην Τουρκία εδώ και 20 χρόνια, ελέγχοντας το νερό προσπαθεί να ελέγξει τις κουρδικές περιοχές στην Τουρκία και το συνδέει με το κέντρο''. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία θέλει να κυβερνήσει τον τουρκικό πολιτισμό αντί των Κούρδων.

Η διαδικασία είναι ο έλεγχος της πολιτικής διαδικασίας, των τροφίμων και της ενέργειας.

Η δράση της Τουρκίας αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της τριμερούς συμφωνίας μεταξύ Συρίας, Τουρκίας και Ιράκ που υπογράφηκε το 1987 σχετικά με τις μερίδες νερού και την κατανομή του καθενός.

Ο Robleon σημείωσε πως το τουρκικό κράτος κατοχής χρησιμοποιεί το νερό ως όπλο. Μέσω του νερού η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει πόλεμο μεταξύ μειονοτήτων και κράτους. Αυτό είναι ένα είδος όπλου για την ένταση ώστε να διατηρηθεί η περιοχή σε κατάσταση αστάθειας.

Ο Robleon είπε ότι οι κλασικοί πόλεμοι είναι προφανείς ενώ το νερό έχει επιπτώσεις που θα διαρκέσουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού είναι χειρότερο από τους κλασικούς πολέμους γιατί διεισδύει στην κοινωνία και επηρεάζει όλες τις τάξεις.

Ως λύση στην κρίση, ο Robleon πρότεινε την εκμετάλλευση των υπόγειων υδάτων καθώς δεν εξαρτώνται από τα ποτάμια που χρησιμοποιούνται ως όπλα.

Παρά τις σοβαρές επιπτώσεις και τις επιπτώσεις που είχε και τις εκκλήσεις της αυτόνομης κουρδικής διοίκησης, η διεθνής κοινότητα τηρεί στάση σιωπής απέναντι στο τουρκικό κράτος και τις μεθοδεύσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail