Το τουρκικό κράτος κι οι μισθοφόροι του πωλούν σπίτια πολιτών σε κατεχόμενες περιοχές της Συρίας

Freepen.gr - Ο δικηγόρος Mehmûd Nebi δήλωσε πως η Τουρκία και οι μισθοφόροι της εκτόπισαν βίαια πολίτες σε περιοχές που κατέλαβαν, κατέσχεσαν τα σπίτια τους και διέπραξαν κάθε είδους εγκλήματα.

Ο Nebi ανέφερε ότι η τουρκική σημαία κρέμεται στο συριακό έδαφος και στα σπίτια που τώρα καταλαμβάνουν οι μισθοφόροι.

Μιλώντας για τα νέα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους μισθοφόρους στις κατεχόμενες περιοχές, ο Mehmud Nebi δήλωσε στο ANHA: "Μετά την επέμβαση του τουρκικού εισβολέα στη Συρία, αποδείχθηκε ότι οι μισθοφόροι πούλησαν σπίτια αμάχων στις κατεχόμενες περιοχές. Η συριακή επανάσταση, η οποία ξεσηκώθηκε κατά των διώξεων, έγινε ο τόπος των τουρκικών κρατικών πρακτόρων».

Ο Mehmud Nebi πρόσθεσε ότι το τουρκικό κράτος καταπίεσε τον συριακό λαό μέσω δολοφονιών, βασανιστηρίων και απαγωγών γυναικών και είπε πως οι κατακτητές πούλησαν τις περιουσίες των οικογενειών που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.

Ο δικηγόρος Nebi, ο οποίος είπε ότι ήταν ένα από τα θύματα που αναγκάστηκε να μεταναστεύσει, συνέχισε: "Οι μισθοφόροι κατέλαβαν το σπίτι μου και το πούλησαν σε 10 άτομα χωρίς έγγραφα. Το τουρκικό κράτος - εισβολέας και οι μισθοφόροι του δεν σκέφτονται τίποτα άλλο εκτός από τη δύναμή τους και το να ασκούν πίεση στους πολίτες».

Αξιολογώντας την στάση της διεθνούς κοινότητας, η οποία παραμένει σιωπηλή για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά του άμαχου πληθυσμού, ο Nebi είπε: "Η διεθνής κοινότητα γνωρίζει τα πάντα, αλλά δεν αντιδρά. Δεν έχουν κάνει καμία δήλωση σχετικά με τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί μέχρι τώρα, αν και το τουρκικό κράτος και οι μισθοφόροι του κάνουν τα μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύουν ότι υπάρχει ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή, σλλ΄σ αυτό δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια".

Ο Νέμπι είπε ότι οι μισθοφόροι που διαπράττουν το έγκλημα της κατάσχεσης περιουσίας αμάχων θα πρέπει να καταδικαστούν και να τιμωρηθούν από διεθνείς οργανισμούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail