Το πυρηνικό υποβρύχιο Severodvinsk εκτόξευσε τον Τσιρκόν από βάθος 40 μέτρων στη Λευκή Θάλασσα

Freepen.gr - Το πυρηνικό υποβρύχιο Severodvinsk του Βόρειου Στόλου πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου Tsirkon στη Θάλασσα του Μπάρεντς, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε δημοσιογράφους.

"Για πρώτη φορά, το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποίησε δοκιμές του υπερηχητικού πυραύλου Tsirkon από το πυρηνικό υποβρύχιο Severodvinsk. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε σε έναν υποθετικό θαλάσσιο στόχο στα νερά της θάλασσας Barents. Σύμφωνα με τα δεδομένα του αντικειμενικού ελέγχου, η τροχιά του πυραύλου ταίριαξε τις καθορισμένες παραμέτρους και χτύπησε τον υποθετικό στόχο », ανέφερε η στρατιωτική υπηρεσία. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, «η δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Tsirkon από το πυρηνικό υποβρύχιο θεωρήθηκε επιτυχής».

Η εκτόξευση του πυραύλου Tsirkon πραγματοποιήθηκε από την επιφάνεια του νερού.

Το Severodvinsk πραγματοποίησε και δεύτερη επιτυχημένη εκτόξευση του Tsirkon από τη Λευκή Θάλασσα σε στόχο στη θάλασσα του Μπάρεντς, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας στα ΜΜΕ τη Δευτέρα.

"Μια δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση ενός υπερηχητικού πυραύλου κρουζ Tsirkon πραγματοποιήθηκε από το πλήρωμα του πυρηνικού υποβρυχίου Severodvinsk για πρώτη φορά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας από βάθος 40 μέτρων στη Λευκή Θάλασσα σε στόχο στη Θάλασσα του Μπάρεντς. Σύμφωνα με τα αντικειμενικά μέσα παρακολούθησης, η πτήση του πυραύλου από τη στιγμή που βγήκε στην επιφάνεια και μέχρι να χτυπήσει τον στόχο ταίριαζε απόλυτα με τις αναμενόμενες παραμέτρους», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail