Έχω λάθος Αντώνη Σαμαρά;

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τα Νέα" είπε μεταξύ άλλων πολλών και σημαντικών:

«Στις εκλογές του 2019 το εκλογικό σώμα έδωσε αυτοδυναμία στη ΝΔ, εκφράζοντας την αντίθεσή του μεταξύ άλλων στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό, την εγκληματικότητα και τις Πρέσπες. Ταυτόχρονα έδωσε καθαρή εντολή στη ΝΔ για εκκαθάριση των σκευωριών του ΣΥΡΙΖΑ και για να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα, η ανάπτυξη και η μεσαία τάξη. Όποιος θέλει να υπηρετήσει αυτές τις θέσεις για τις οποίες έλαβε αυτοδυναμία η ΝΔ είναι ευπρόσδεκτος. Αυτό σημαίνει "διεύρυνση". Αλλά όταν επιλέγονται άτομα με αντίθετες θέσεις, αυτό δε λέγεται "διεύρυνση", λέγεται "μετατόπιση". Ξέρετε, με το να μετακινηθούμε σε θέσεις "Ποταμιού", δεν κατακτάμε το πολιτικό κέντρο. Είναι άλλο πράγμα να απευθύνεσαι σε πολίτες άλλων παρατάξεων και εντελώς άλλο να εκφράζεις άλλες παρατάξεις. Σε μια πλουραλιστική δημοκρατία οφείλουν να εκφράζονται όλες οι παρατάξεις αυτόνομα. Το σημαντικότερο όμως είναι το εξής ερώτημα: με τη σύγχρονη Δεξιά – Κεντροδεξιά, τι θα γίνει; Ή στο όνομα της διεύρυνσης θα θεωρείται ότι μπήκε στη γωνία η μεγαλύτερη παράταξη της χώρας; Κατανοώ την άποψη περί διεύρυνσης, αλλά η προϋπόθεση μιας διεύρυνσης είναι να έχεις τη βάσης σου. Αλλιώς κινδυνεύεις να απομακρύνεις περισσότερους απ΄ όσους προσελκύεις».

Τα παραπάνω ήταν ξεκάθαρα μηνύματα του Αντώνη Σαμαρά προς τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ξεκάθαρες κουβέντες. Σταράτες κουβέντες.

Ωστόσο πιστεύει ο Αντώνης Σαμαράς, ότι μπορεί να νουθετήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να καταλάβει με ποιους ψηφοφόρους εκλέχτηκε αυτοδύναμος τον Ιούλιο του ΄19 και σε ποιο κόμμα είναι Πρόεδρος; Μπορεί να καταλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τι πρεσβεύουν ιδεολογικά οι εκλεγμένοι από κεντροδεξιούς ψηφοφόρους Βουλευτές του;

Τους οποίους αγνοεί επιδεικτικά και τοποθετεί σε υπουργικούς θώκους Πασόκους του Σημίτη και Ποταμίσιους του Θεοδωράκη; Δηλαδή διεθνιστές, "εκσυγχρονιστές" και νεοφιλελεύθερους;

Έχοντας έτσι στο μισό υπουργικό συμβούλιο, μη εκφραστές της φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας; Είναι αυτή πλέον η "γαλάζια παράταξη";

Έτσι θα πρέπει να καταλάβει ο Αντώνης Σαμαράς, όπως και ο Κώστας Καραμανλής, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν νουθετείται, ούτε ρυμουλκείται στην σωστή κατεύθυνση.

Αφού ο διασυρμός της κεντροδεξιάς παράταξης συνεχώς συνεχίζεται με τον εμπλουτισμό νέου διεθνιστικού οπλοστασίου! Εκείνων των χθεσινών υβριστών της "γαλάζιας παράταξης".

Εσχάτως πληροφορούμαστε λοιπόν, ότι ο πρώην Βουλευτής του "Ποταμιού", της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ (οι διεθνιστές δεν έχουν ιδεολογική βάση πάνε παντού και με όλους τους όμοιους) Γρηγόρης Ψαριανός (στις εκλογές του ΄19 ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ και τον οποίο “ξέβρασαν” οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι της ΝΔ) διορίστηκε ως έμμισθος σύμβουλος του Αντιπροέδρου της κυβερνήσεως Μητσοτάκη και Βουλευτή Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένου. Ο οποίος Παναγιώτης Πικραμμένος διορίστηκε από τον πρώην ΠτΔ Κάρολο Παπούλια, ως υπηρεσιακός Πρωθυπουργός τον Μάιο του 2012.

Αλλά από τον Πρωθυπουργό κανένας "διεθνιστής με πτυχίο" δεν χάνεται.

Ήδη δημοσιεύθηκε, πως ο άνθρωπος που ψήφισε το Μνημόνιο, το οποίο όμως δεν είχε διαβάσει, δηλαδή ο "πολύς" Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανέλαβε Ειδικός Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Του συμβουλευτικού οργάνου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει "τρόφιμους" τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και βεβαίως την Ντόρα Μπακογιάννη.

Στο ΕΛΙΑΜΕΠ λοιπόν ως επικεφαλής του προγράμματος Εσωτερικής Ασφάλειας ο κ. Χρυσοχοΐδης. Για να συμπορευτεί με όλους εκείνους που βλέπουν Ελληνοτουρκικές διαφορές και τις οποίες πρέπει να μας τις επιλύσει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Που θεωρούν ότι πρέπει να συνεχίσουν να συνδιαλέγονται με την επιθετική, την αλαζονική, την ανιστόρητη, την Τουρκία, που καταπατάει Διεθνείς Συνθήκες, Διεθνείς Συμφωνίες και ορέγεται “γαλάζια πατρίδα” ως "πειρατής".

Της οποίας διπλωματικής αντιπροσωπίας προΐσταται το μέλος του ΔΣ του ΕΛΙΑΜΕΠ Παύλος Αποστολίδης (Πρέσβης ε.τ., πρώην διοικητής της ΕΥΠ, πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης).

Άρα Αντώνη Σαμαρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να μετατοπίζει προς την διεθνιστική αριστερά τη Νέα Δημοκρατία.

Και εσύ, μην ξεχάσεις να κάνεις άλλη μια συνέντευξη. Για να πεις, λόγια, λόγια, λόγια…

Θα σου θυμίσω, τι λέει ο λαός μας σε τέτοιες περιπτώσεις:

«Ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φάε».

Που σημαίνει, πως πολλές φορές λέμε λόγια τα οποία είναι ευχάριστα για τους άλλους και ικανοποιούνται μόνο που τα ακούν. Δεν περιμένουν να δουν και την πράξη γιατί είναι ευχαριστημένοι μόνο με τα λόγια που λένε. Έτσι περιορίζονται μόνο στον προφορικό λόγο χωρίς να δίνουν καμία εντελώς βαρύτητα στην πράξη.

Έχω λάθος Αντώνη Σαμαρά;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail