Τουρκία κατά Ελλάδας - Κύπρου αλλά όχι Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο: Καταγγέλλει θρασύτατα μονομερείς ενέργειες

Δελτίο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας όπου κάνει λόγο για "κλιμακούμενες δραστηριότητες" της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας στην οποία αναφέρεται ως "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση" στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναλυτικά αναφέρεται:

«Ως γνωστόν, η κύρια αιτία της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια ήταν οι αξιώσεις και οι μονομερείς πράξεις της Μαξιμαλιστικής θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης (GCA) και μονομερείς πράξεις που αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ). στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρόεδρος Ερντογάν πρότεινε στην ΕΕ να συγκαλέσει μια σύνοδο χωρίς αποκλεισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο πέρυσι και η ΤΔΒΚ, ο συνιδιοκτήτης του νησιού, έκανε μια λεπτομερή πρόταση στην ελληνοκυπριακή πλευρά στις 13 Ιουλίου 2019 σχετικά με τους πόρους υδρογονανθράκων.

Παρά το γεγονός ότι όλες αυτές οι προτάσεις βρίσκονται στο τραπέζι, η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση προσπαθούν να συμμετάσχουν σε μονομερείς και προκλητικές δραστηριότητες τους τελευταίους μήνες αυξάνοντας την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εκτός από τις πρόσφατες προσπάθειες της Ελλάδας να παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο, η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση πρόσφατα ανακοίνωσε επίσης ότι θα ξεκινήσει μια ερευνητική δραστηριότητα στις 3 Οκτωβρίου με πλοίο Ιταλικής ιδιοκτησίας, σημαίας Μάλτας στην περιοχή, παραβιάζοντας δικαιώματα και υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ. Επιπλέον, η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση γεώτρησης στα νότια του νησιού τον Νοέμβριο.

Όλες αυτές οι μονομερείς πράξεις θα αυξήσουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και θα απειλήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ενάντια σε αυτές τις μονομερείς πράξεις της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης τόσο στο έδαφος όσο και στο τραπέζι. Επίσης, επισημαίνεται σε τρίτες χώρες ότι δεν πρέπει να αποτελούν μέρος αυτών των μονομερών πράξεων.

Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας και της ΤΔΒΚ στην Ανατολική Μεσόγειο».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail