Πολεμικά παιχνίδια στον Εύξεινο Πόντο: Ρωσικά πλοία «κυνήγησαν» με τορπίλες και ρουκέτες...το "εχθρικό" Υ/Β Veliky Novgorod

Alexei Druzhinin/Russian Presidential Press and Information Office/TASS
Freepen.gr - Τα πληρώματα των μικρών ανθυποβρυχιακών πολεμικών πλοίων Kasimov και Yeisk αποκάλυψαν και εξάλειψαν ένα υποβρύχιο του εχθρού στη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια κοινών ασκήσεων στις ναυτικές βάσεις της Κριμαίας και του Νοβοροσίσκ του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε την Τρίτη το γραφείο Τύπου του Στόλου.

Οι ασκήσεις των δύο ναυτικών βάσεων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας ξεκίνησαν στις 20 Σεπτεμβρίου. Τα πληρώματα των μικρών ανθυποβρυχιακών πλοίων εξασκούν τις τεχνικές της συνεχούς καταδίωξης και εξάλειψης ενός αντιπάλου υποβρυχίου με τορπιλοβόλα και ρουκέτες. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν ένα ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο πολέμου Ka-27PL και ένα αμφίβιο ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος Be-12, ανέφερε το γραφείο Τύπου σε ανακοίνωση.

«Χρησιμοποιώντας προηγμένες μεθόδους αναζήτησης και ανίχνευσης υποβρυχίων και επίσης χρησιμοποιώντας μη συμβατικές προσεγγίσεις για αλληλεπίδραση με τη ναυτική αεροπορία, τα πληρώματα των μικρών ανθυποβρυχιακών πλοίων αποκάλυψαν και εντόπισαν το εχθρικό υποβρύχιο, το οποίο το υποβρύχιο εξαλείφθηκε με βαριά πυρά αφού εντοπίστηκε και καταδιώχθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το πλήρωμα του υποβρυχίου Veliky Novgorod προσομοίωσε τον ψεύτικο εχθρό στις ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, διευκρίνισε το γραφείο Τύπου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail