Της Τουρκίας της φταίνε οι ΗΠΑ που αγόρασε τους S-400!

Freepen.gr - Η Τουρκία αγόρασε πυραυλικά συστήματα S-400 από τη Ρωσία επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πούλησαν τα Patriot στην Άγκυρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου İbrahim Kalın στις 28 Σεπτεμβρίου.

«Θέλαμε να αγοράσουμε Patriots με δικά μας χρήματα. Ο πρόεδρός μας το είπε αυτό αμέτρητες φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του [πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ] Ομπάμα. Είπαμε, "θέλουμε να αγοράσουμε Patriots όπως έκαναν άλλες χώρες του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Καλίν στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Haber Global, σημειώνοντας ότι η Τουρκία έλαβε τέσσερις προσφορές στην ακόλουθη διαδικασία.

"Λάβαμε τέσσερις προσφορές από την Κίνα, τη Ρωσία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ σχετικά με τέσσερα συστήματα. Τα κριτήριά μας ήταν γνωστά: Κοινή παραγωγή, τιμή και ημερομηνία παράδοσης. Είχαμε συνομιλίες με την Κίνα, αλλά στη συνέχεια διακόψαμε", είπε.

Σύμφωνα με τον Καλίν, οι ΗΠΑ πίστευαν ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπλόφαρε για την αγορά των S-400 για μεγάλο χρονικό διάστημα.

"Όταν το θέμα έγινε σοβαρό, εκνευρίστηκαν. Τελικά, αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε τους S-400 και το κάναμε", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail