Πως εξηγεί ο Αντώναρος τις έσχατες βαθιές μαχαιριές του τύπου στην κυβέρνηση

«Δεν είναι ασφαλώς μόνο δική μου εντύπωση μου ότι μια ιστορική εφημερίδα όπως το ΒΗΜΑ που ανήκει σε πολυ φιλικό προς την κυβέρνηση εκδοτικό συγκρότημα κάνει σήμερα τον πρωθυπουργό και το πολύ στενό του περιβάλλον με τα κρεμμυδάκια. Και μάλιστα πολλαπλώς: Με το κύριο άρθρο του διευθυντή της, με σχόλιο του συμβούλου της επιχείρησης και στη σελίδα 38 με ολοσέλιδο Βηματοδότη που βάζει στο στόχαστρο τον ανιψιο του πρωθυπουργό και πανίσχυρο παράγοντα του Μαξίμου. Κάνει μάλιστα απαξιωτικά λόγο για "διαπρεπεις, πολυπράγμονες, "πριγκιπικούς" νόες του Μεγάρου Μαξίμου"» γράφει ο Ευάγγελος Αντώναρος σχολιάζοντας πως όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Και συνεχίζει:

Κάποιος μου είπε: "Είναι τα απόνερα του ανασχηματισμού." Εγώ χαμογέλασα. Όπως χαμογέλασα με την ολοσέλιδη αγιογραφία του αποπεμφθέντος ΥΠΡΟΠΟ Χρυσοχοΐδη ( ναι αυτού που μας απειλεί ότι "μένει στο δημόσιο βίο") στη σημερινή Καιθημερινή. Σα να λένε στον Κυριάκο Μητοτάκη "κακώς απομάκρυνες αυτό το εξαιρετικό κυβερνητικό στέλεχος". 

Δεν είμαι φυσικά σε θέση να ξέρω αν αυτές οι βαθιές μαχαιριές έχουν συνέχεια και ποια θα είναι αυτη. Πριν από μερικές εβδομάδες όμως τέτοιου είδους αντιμετώπιση θα ήταν απλά αδιανόητη. Αυτή είναι η αλλαγή στάσης, έστω με επιφυλάξεις, που σηματοδοτούν δημοσιεύματα σαν κι αυτά. Γιατί συμβαίνει αυτό; 

Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ακόμη κι όσοι βοήθησαν με όλες τους τις δυνάμεις για την ανάδειξη του σημερινού πρωθυπουργού στο ανωτατο αξίωμα (έχουν αρχίσει να) χάνουν την υπομονή τους και ενδεχομένως και την εμπιστοσύνη τους. Όχι τώρα. Εδώ και μερικούς μήνες. Απλά ο ανασχηματισμός της πλάκας ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Κι επειδή ο τρόπος με τον οποίο τον κριτικάρουν μάλλον προδίδει ότι δεν πολυπιστεύουν σε βελτίωση του, φαίνεται πως έχει αρχίσει να τους προβληματίζει τι θα έρθει μετά από τον Μητσοτάκη. Αλλά αυτό είναι άλλο (μεγάλο) θέμα συζήτησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail