Η Δύση επιδιώκει να καταστρέψει τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία όπως και τη Ρωσική Εκκλησία - Βούτσιτς

Freepen.gr - Οι δυτικές δυνάμεις προσπαθούν να καταστρέψουν τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στην πρώην Γιουγκοσλαβία καθώς και τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία και μερικές άλλες χώρες, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην τηλεόραση Prva (φωτο) την Κυριακή.

"Ορισμένες δυτικές δυνάμεις στην περιοχή θεωρούν τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία ως τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην πρώην ΕΣΣΔ. Ακριβώς όπως είναι απαραίτητο να καταστραφεί η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία, ορισμένες χώρες της Κεντρικής Ασίας, αν και δεν το έκαναν, η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει επίσης να καταστραφεί», είπε σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Μαυροβούνιο.

Η κατάσταση στο Μαυροβούνιο επιδεινώθηκε δραματικά λόγω της ενθρόνισης του μητροπολίτη Ιωαννίκιου του Μαυροβουνίου, που πραγματοποιήθηκε στο μοναστήρι Cetinje την Κυριακή. Την Παρασκευή, μέλη των εθνικιστικών και φιλοναζιστικών ομάδων του Μαυροβουνίου και υποστηρικτές της κανονικά μη αναγνωρισμένης «Εκκλησίας του Μαυροβουνίου» άρχισαν να φτάνουν στην πόλη Cetinje. Οι διαδηλωτές έκλεισαν την είσοδο της πόλης με ελαστικά αυτοκινήτων. Αυτή η διαδικασία συντονίστηκε από το πρώην κυβερνών κόμμα της χώρας, το Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών, με επικεφαλής τον Μίλο Τζουκάνοβιτς, ο οποίος έχασε τον έλεγχο της κυβέρνησης εν μέσω μαζικών διαμαρτυριών πιστών κατά της παραβίασης των δικαιωμάτων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το πρωί της Κυριακής, εθνικιστές επιτέθηκαν στην αστυνομία με πέτρες, κροτίδες και μπουκάλια. Οι αστυνομικοί απάντησαν χρησιμοποιώντας δακρυγόνα. Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά. Αργότερα, οι υποκινητές των ταραχών, συμπεριλαμβανομένου του συμβούλου του Τζουκάνοβιτς, Βέσελιν Βέλγιοβιτς, συνελήφθησαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail