Περιπέτεια για ιστιοφόρο στην Κύθνο λόγω εισροής υδάτων

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές αρχές Λαυρίου, Σύρου, Κύθνου, Κέας και Σερίφου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για εισροή υδάτων στο Ι/Φ "ΚΑΛΥΨΩ" Ν.Π.11515, με έξι επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 6 ν.μ. δυτικά-νοτιοδυτικά ν. Κύθνου.

Άμεσα για την περιοχή απογειώθηκε ελικόπτερο Π.Ν., όπου περισυνέλεξε όλους τους επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, ενώ στο σημείο επίσης μετέβησαν τα σκάφη "SEA SOS 1" Τ.Λαυρίου 325, "SEA SOS 3" Τ.Λαυρίου 387 και "SEA SOS 5" Τ.Λαυρίου 462, για παροχή συνδρομής και ρυμούλκηση του εν λόγω σκάφους.

Στη συνέχεια, η οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε ότι το "ΚΑΛΥΨΩ" βρισκόταν ημιβυθισμένο στη θαλάσσια περιοχή περί τα 8 ν.μ. νοτιοδυτικά του Ακρωτηρίου Αγίου Δημητρίου ν. Κύθνου, καθώς δεν κατέστη δυνατή η περαιτέρω ρυμούλκησή του.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Κύθνου, ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα προσωπικό και υλικά μέσα απορρύπανσης, για προληπτικούς λόγους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail