Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Freepen.gr - Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησαν στρατιωτικές ασκήσεις στο Λάτσιν, μια περιοχή του αμφισβητούμενου θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ που τέθηκε υπό τον έλεγχο των Αζερών μετά από έναν σύντομο πόλεμο με την Αρμενία πέρυσι.

Οι ασκήσεις είχαν ως στόχο τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των στρατών των δύο χωρών, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

Το Λάτσιν, το οποίο ελεγχόταν από τους Αρμένιους από τον πρώτο πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στις αρχές της δεκαετίας του 1990, βρίσκεται στο στρατηγικό διάδρομο Λάτσιν, έναν κύριο δρόμο που συνδέει την Αρμενία με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η κατάπαυση πυρός με τη μεσολάβηση της Ρωσίας που υπογράφηκε στις 10 Νοεμβρίου και έληξε τον πόλεμο 44 ημερών ζήτησε να παραμείνει ανοιχτός ο διάδρομος υπό την προσωρινή επίβλεψη των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων.

Το Αζερμπαϊτζάν κατέλαβε μεγάλα τμήματα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από την Αρμενία κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν στις 27 Σεπτεμβρίου του 2020.

Η τουρκική στρατιωτική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ένοπλων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αποδείχθηκε ζωτικής σημασίας για την κατάληψη του εδάφους από το Αζερμπαϊτζάν από τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Αρμενία. Έκτοτε οι σχέσεις Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν έχουν ενισχυθεί περισσότερο.






Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail