Σε θέση βολής η Νότια Κορέα: Η 8η χώρα με δυνατότητα εκτόξευσης βαλλιστικού βλήματος από υποβρύχιο

Freepen.gr - Η Νότια Κορέα δοκίμασε με επιτυχία έναν αυτόχθονο βαλλιστικό πύραυλο (SLBM) από ένα νέο υποβρύχιο, μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Ο Οργανισμός για την Αμυντική Ανάπτυξη (ADD) πραγματοποίησε υποβρύχιες δοκιμές εκτόξευσης του SLBM από το υποβρύχιο Dosan Ahn Chang-ho την εβδομάδα που έληξε στις 5 Σεπτεμβρίου μετά την επιτυχή εκτόξευση από υποβρύχια φορτηγίδα τον περασμένο μήνα.

Το SLBM πιστεύεται ότι είναι μια παραλλαγή του βαλλιστικού πυραύλου Hyunmoo-2B της χώρας, με βεληνεκές περίπου 500 χιλιομέτρων, και θα παραχθεί μαζικά για ανάπτυξη μετά από έναν ακόμη γύρο δοκιμών, ανέφερε το Yonhap.

Το νοτιοκορεατικό υποβρύχιο κατηγορίας 3.000 τόνων είναι εξοπλισμένο με έξι κάθετους σωλήνες εκτόξευσης. Μετά από ένα γύρο πρόσθετων δοκιμών, το SLBM θα παραχθεί μαζικά για ανάπτυξη, ανέφεραν οι πηγές.

Εάν αυτό ισχύει, η Νότια Κορέα έχει γίνει η 8η χώρα στον κόσμο που διαθέτει τέτοιο όπλο.

Η Βόρεια Κορέα προσπάθησε για λίγο να οπλιστεί με SLBM. Έδειξε τέσσερις τέτοιες συσκευές σε στρατιωτική παρέλαση υπό την επίβλεψη του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν τον Ιανουάριο του 2021, με το κρατικό μέσο ενημέρωσης KCNA να τα χαρακτηρίζουν «το ισχυρότερο όπλο του κόσμου».

Σε αντίθεση με τους συμβατικούς χερσαίους πυραύλους, τα SLBM είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν καθώς εκτοξεύονται από υποβρύχια για αιφνιδιαστικά χτυπήματα, γι 'αυτό και συχνά ονομάζονται "game changer", ότι δηλαδή αλλάζουν τους όρους του παιχνιδού. Ο νέος πύραυλος αναμένεται να χρησιμεύσει ως βασικό αποτρεπτικό εργαλείο για τη Νότια Κορέα, η οποία αντιμετωπίζει συνεχείς απειλές από τη Βόρεια Κορέα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail