Γίνεται της Κορέας! Δοκιμές με βαλλιστικά βλήματα από την Πιονγκγιάνγκ και μετά τη Σεούλ με υποβρύχιο

FILE PHOTO -  KCNA via Reuters
Freepen.gr - Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε δύο άγνωστα βλήματα από την ανατολική ακτή της προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του επιτελείου της Νότιας Κορέας και την ιαπωνική ακτοφυλακή.

Τα βλήματα, που εικάζονται ότι είναι βαλλιστικοί πύραυλοι, φαίνεται να έχουν πέσει στη θάλασσα εκτός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την ακτοφυλακή. Ούτε οι ιαπωνικές αρχές, ούτε ο στρατός της Νότιας Κορέας, έχουν μοιραστεί πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με την ύποπτη εκτόξευση.

Οι αναφερόμενες εκτοξεύσεις έρχονται λίγη ώρα αφότου τα κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας δήλωσαν ότι η χώρα είχε δοκιμάσει επιτυχώς έναν νέο πύραυλο κρουζ μεγάλης εμβέλειας τη Δευτέρα, ο οποίος φέρεται να ταξίδεψε περίπου 1.500 χιλιόμετρα (930 μίλια) πριν χτυπήσει έναν στόχο στα χωρικά ύδατα της Πιονγκγιάνγκ.

Η κίνηση καταγγέλθηκε από την Ουάσινγκτον, με το Πεντάγωνο να δηλώνει ότι απέδειξε πως η Βόρεια Κορέα αποτελεί απειλή για «τους γείτονές της και τη διεθνή κοινότητα», ενώ οι Ιάπωνες αξιωματούχοι σημείωσαν επίσης ότι «ανησυχούν» για τις αναφορές.

Εν συνεχεία, ο στρατός της Νότιας Κορέας δοκίμασε με επιτυχία έναν νέο βαλλιστικό πύραυλο με υποβρύχιο, παρουσία του προέδρου της, λίγες ώρες αφότου η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε τα παραπάνω βλήματα στη θάλασσα ανοικτά της Ιαπωνίας.

Την Τετάρτη, η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε ότι ο στρατός της είχε δοκιμάσει έναν υποβρύχιο βαλλιστικό πύραυλο (SLBM) κοντά στον Οργανισμό για την Αμυντική Ανάπτυξη (ADD) στην νότια επαρχία του Chungcheong.

---
* με πληροφορίες από Russia Today
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail