Κίνα & Πανδημία: Η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών θέτει τον κόσμο σε κίνδυνο;

Γουχάν - user1470970151 / Pixabay
Η πρόσφατη δημοσίευση μιας μη διαβαθμισμένης περίληψης από την Intelligence Community (IC) της έρευνάς της για τον ρόλο της Κίνας στην πανδημία του COVID αφήνει την αίσθηση ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί. Όπως ο λοχίας Σουλτς στην παλιά τηλεοπτική σειρά "Hogan's Heroes", όπου το IC φαίνεται να διαμαρτύρεται λέγοντας "Δεν ξέρω τίποτα! Τίποτα!". Η έκθεση δεν παρείχε ουσιαστικές ουσιαστικές πληροφορίες για την προέλευση της πανδημίας. Ωστόσο, η περίληψη του Intelligence Community's COVID είναι επικίνδυνη. απείρως πιο επικίνδυνο από όσο φαίνεται. Χωρίς να το πω άμεσα, μας ενθαρρύνει να μειώσουμε τη σημαντική υπαιτιότητα της Κίνας σε αυτήν την καταστροφή, υποβαθμίζοντας την ευθύνη της για την πανδημία που εξαπέλυσε στο έδαφός της και το ρόλο της στη θανατηφόρα εξάπλωση του COVID σε όλο τον κόσμο.

Pete Hoekstra - gatestoneinstitute.org
/ Παρουσίαση Freepen.gr

Η περίληψη καταλήγει σε τρία σχετικά ισχυρά συμπεράσματα σχετικά με τις κινεζικές ενέργειες και κίνητρα. Πρώτα απ 'όλα, το IC δηλώνει ότι κρίνει πως η Κίνα δεν ανέπτυξε τον ιό "ως βιολογικό όπλο".

Δεύτερον, το IC εκτιμά ότι "οι αξιωματούχοι της Κίνας δεν είχαν προ -γνώση του ιού πριν από το αρχικό ξέσπασμα".  

Τρίτον, η έκθεση τελειώνει με ένα εκπληκτικό συμπέρασμα, που δηλώθηκε τόσο ουσιαστικά που θα μπορούσε σχεδόν να περάσει απαρατήρητο. Aναφέρει ότι οι «ενέργειες» της Κίνας, το «εμπόδιο» της διεθνούς έρευνας, η «αντίστασή» της στην ανταλλαγή πληροφοριών και οι προσπάθειές της να κατηγορήσει άλλες χώρες», αντικατοπτρίζουν, εν μέρει, την αβεβαιότητα της ίδιας της κυβέρνησης της Κίνας για το πού μπορεί μια έρευνα να οδηγήσει καθώς επίσης την απογοήτευσή της ενώ η διεθνής κοινότητα χρησιμοποιεί το θέμα για να ασκήσει πολιτική πίεση στην Κίνα ».

Τα δύο πρώτα ευρήματα είναι πιθανώς σωστά. Μαζί, αποκλείουν το χειρότερο δυνατό σενάριο: ότι η ηγεσία της Κίνας ανέπτυξε ένα βιολογικό όπλο και εν γνώσει της το εξαπέλυσε σε έναν ανυποψίαστο κόσμο. Αυτά τα ευρήματα δε συζητήθηκαν ποτέ, οπότε τίποτα καινούργιο. Αλλά δεν πρέπει να παρηγορηθούμε αδικαιολόγητα με αυτό. Όπως περιέγραψε ο Gordon G. Chang νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, επειδή δεν το έκαναν αυτή τη φορά, δε σημαίνει ότι δεν θα το κάνουν στο μέλλον. Ο Τσανγκ είχε δίκιο προσδιορίζοντας ότι ο COVID ήταν η «απόλυτη απόδειξη της έννοιας».

Αυτό που καθιστά πραγματικά επικίνδυνη την περίληψη της IC είναι το τρίτο συμπέρασμά της, υπονοώντας πως η απαράδεκτη συμπεριφορά της Κίνας, αφότου η πανδημία εξαπολύθηκε, μπορεί να εξηγηθεί και έτσι να αγνοηθεί. Πώς μπορεί η IC να πιστεύει σοβαρά ότι η ενεργός αντιμετώπιση της απόπειρας της Κίνας στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να φτάσει στο κάτω μέρος αυτού που συνέβη και έτσι να μάθει καλύτερα πώς να καταπολεμήσει τον ιό μπορεί να μειωθεί στην «αβεβαιότητά του για το πού μπορεί να οδηγήσει μια έρευνα» ή στην «απογοήτευσή της» «για εξωτερική πολιτική πίεση; Εάν η IC επιμένει να προωθήσει αυτήν την ροδοχρωματική άποψη για την Κίνα, αν αυτή η ευσεβής σκέψη αντανακλά πραγματικά αυτό που πιστεύει η IC, ο κόσμος αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα.

Επιτρέψτε μου να βασιστώ στην έκθεση του Chang για τη συμπεριφορά της Κίνας και να προσφέρω κάποια ευρήματα που θα έπρεπε να υπήρχαν στην έκθεση της Intelligence Community:

Μπορούμε να εκτιμήσουμε με υψηλό βαθμό βεβαιότητας ότι η Κίνα θεωρεί τις ΗΠΑ ως τον κύριο παγκόσμιο αντίπαλό της. Βραχυπρόθεσμα, η Κίνα θέλει να επιτύχει το ίδιο καθεστώς με τις ΗΠΑ Μακροπρόθεσμα θέλει να είναι η κυρίαρχη παγκόσμια δύναμη.

Μπορούμε να εκτιμήσουμε με υψηλό βαθμό βεβαιότητας πως το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) έχει συμμετάσχει ενεργά στην προηγμένη έρευνα για τους ιούς μέσω της βελτίωσης των δυνατοτήτων γενετικής στόχευσης.

Μπορούμε να εκτιμήσουμε με υψηλό βαθμό βεβαιότητας ότι ο κεντρικός αντισυμβαλλόμενος (Κίνα) διευκόλυνε την παγκόσμια εξάπλωση του ιού COVID-19.

Μπορούμε να εκτιμήσουμε με μέτριο βαθμό βεβαιότητας πως ο κεντρικός αντισυμβαλλόμενος χρησιμοποίησε την επιρροή του στον ΠΟΥ για τη διάδοση μιας σημαντικής εκστρατείας παραπληροφόρησης.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να εκτιμήσουμε με υψηλό βαθμό βεβαιότητας ότι ενώ η προέλευση και η αρχική επίγνωση του ιού από την κινεζική κυβέρνηση δεν μπορεί να εξακριβωθεί με σαφήνεια, η κινεζική κυβέρνηση έχει εμπλακεί στενά στα περισσότερα από τότε. Χρησιμοποίησε την πανδημία για να προωθήσει την παγκόσμια οικονομική και πολιτική ατζέντα της. Η συμπεριφορά της ήταν αδίστακτη και κακόβουλη.

Οι Αμερικανοί, οι διεθνείς σύμμαχοι και εχθροί μας, και, φυσικά, οι ίδιοι οι Κινέζοι και οι αξιωματούχοι του ΚΚΚ, θα διαβάσουν προσεκτικά αυτήν την περίληψη πληροφοριών. Έτσι, η λεύκανση της υπαιτιότητας της Κίνας από την αμερικανική κοινότητα πληροφοριών μας θέτει όλους σε κίνδυνο. Σε έγγραφα όπως αυτή η αναφορά, δεν υπάρχουν γραμμές απόρριψης. Κάθε λέξη ζυγίζεται και λαμβάνεται υπόψη. Η έννοια πως η Κίνα είναι ουσιαστικά αθώα για οποιαδήποτε κακή βούληση βρίσκεται στην έκθεση μόνο επειδή κάποιος ανώτερος αξιωματούχος ήθελε να την συμπεριλάβει.

Ο Θεός να μας βοηθήσει αν αυτό σηματοδοτήσει την αρχή μιας στρατηγικής κατευνασμού της κυβέρνησης Μπάιντεν. Κρίνοντας από όλα όσα βιώσαμε τα τελευταία δέκα έως είκοσι χρόνια, η προσπάθεια να ηρεμήσουμε την Κίνα διαγράφοντας την κακόβουλη συμπεριφορά της τόσο ελαφρώς όπως αυτή η έκθεση είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Δείχνει αδυναμία. Ανταμείβει μια επιθετική Κίνα και προσκαλεί μόνο περισσότερη επιθετικότητα από την ίδια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail