Ο Ερντογάν υπεραμύνθηκε της παρουσίας των τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε τη θέση της Τουρκίας για την υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας στη Λιβύη και ότι η Τουρκία, με την παρουσία της στη χώρα της βόρειας Αφρικής, ήρθε με σκοπό την εκπαίδευση και τη διαβούλευση με τις νόμιμες δυνάμεις ασφαλείας κατόπιν αιτήματός της και με βάσει διμερείς συμφωνίες.

Ο Ερντογάν ανέφερε τα παραπάνω σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, ο οποίος, από την πλευρά του, κάλεσε τον Ερντογάν να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των 20 που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Είναι αξιοσημείωτο πως ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ένας αριθμός υπουργών της κυβέρνησης και Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα τονίσει από την άφιξη της κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας της Λιβύης και του Προεδρικού Συμβουλίου για την εξουσία της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας και τη συνέχιση της αποτελεσματικότητας των συμφωνιών που έχουν συναφθεί από την Τουρκία με την κυβέρνηση Sarraj.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail