Πούτιν σε Ασαντ: Μαζί απελευθερώσαμε το 90% της Συρίας - Πρόβλημα οι ένοπλοι ξένων δυνάμεων

kremlin.ru
Freepen.gr - Όπως γράψαμε χθες στη Freepen.gr ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υποδέχθηκε τον Σύριο ομόλογό του, Μπασάρ αλ Ασαντ προχθές στη Μόσχα σε μια επίσκεψε αστραπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο, ο Πούτιν καλωσόρισε για άλλη μια φορά στη Μόσχα τον Σύριο Πρόεδρο ευχόμενος παράλληλα για τα πρόσφατα γενέθλιά του.

Ο Πούτιν απευθυνόμενος στον Ασαντ ανέφερε μεταξύ άλλων:

Και φυσικά, προσωπικά το λέω, συγχαρητήρια για τη σταθερή απόδοση σας στις προεδρικές εκλογές. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι απολαμβάνετε τη λαϊκή εμπιστοσύνη παρά τις προκλήσεις και τις τραγωδίες των περασμένων ετών, πράγμα που σημαίνει πως εσάς βλέπουν οι πολίτες ως τον οδηγό της ανάκαμψης και της επιστροφής στην κανονική ζωή.

Γνωρίζω ότι κάνετε πολλά σε αυτήν την κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για τη δημιουργία διαλόγου με τους πολιτικούς αντιπάλους σας. Ελπίζω πραγματικά πως αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί. Μόνο με την ενοποίηση όλων των δυνάμεων στη Συρία, η χώρα μπορεί να ανακάμψει και να δημιουργήσει θετική ώθηση στην ανάπτυξή της.

Έχουν γίνει πολλά για το σκοπό αυτό. Συνεργαζόμενοι, απελευθερώσαμε το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους της Συριακής Δημοκρατίας, επιφέροντας στους τρομοκράτες ένα βαρύ, επιζήμιο πλήγμα. Η συριακή κυβέρνηση ελέγχει τώρα το 90 % του εδάφους της χώρας.

Πιστεύω ότι το κύριο πρόβλημα έγκειται στην παρουσία σε ορισμένα μέρη της χώρας ενόπλων ξένων δυνάμεων χωρίς εντολή από τα Ηνωμένα Έθνη ή την άδειά σας, κάτι που σαφώς αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο και υπονομεύει την ικανότητά σας να πραγματοποιήσετε τις καλύτερες προσπάθειές σας για την εδραίωση της και να προωθήσετε την ανάκαμψη με ρυθμό που θα ήταν δυνατός, εάν η νόμιμη κυβέρνηση ήλεγχε ολόκληρη τη χώρα.

Δυστυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες θύλακες αντίστασης, όπου οι τρομοκράτες όχι μόνο ελέγχουν μέρος της επικράτειας, αλλά συνεχίζουν να τρομοκρατούν ειρηνικούς πολίτες. Παρ 'όλα αυτά, οι πρόσφυγες επιστρέφουν ενεργά στις απελευθερωμένες περιοχές. Πραγματικά είδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου, που έκανα μετά από πρόσκλησή σας, ότι οι άνθρωποι εργάζονται σκληρά για να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους και να συνεχίσουν μια ειρηνική ζωή με όλη τη σημασία της λέξης.

Οι κοινές μας προσπάθειες παράγουν ένα αποτέλεσμα. Μιλώ τώρα όχι μόνο για την ανθρωπιστική βοήθεια της Ρωσίας στον συριακό λαό, αλλά και για την ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών μας δεσμών. Κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, το εμπόριο μας αυξήθηκε κατά 250 τοις εκατό.

Συνεργαζόμαστε επίσης για να αντιμετωπίσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα - τη μάχη ενάντια στη μόλυνση από τον κορωνοϊό. Οι πρώτες παρτίδες Sputnik V και Sputnik Light έχουν παραδοθεί στη Συρία. Ελπίζω ότι οι κοινές μας προσπάθειες θα βοηθήσουν τον συριακό λαό να σταθεί στα πόδια του με όλη τη σημασία της λέξης, θα τον βοηθήσει να αποκαταστήσει την οικονομία, την κοινωνική σφαίρα και την υγειονομική περίθαλψη, πρώτα απ 'όλα όσον αφορά τις τρέχουσες προκλήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail