Θρίλερ στην Τουρκία: Τι συνέβη με τα 18,7 δισ ευρώ που κατασχέθηκαν σε αεροπλάνο κι ανήκουν στον Ιρανό Kashi

18,7 δισεκατομμύρια ευρώ στο φορτίο ενός αεροπλάνου που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ το 2008, κατασχέθηκαν από το MASAK για να ερευνήσει την πηγή τους. Τα χρήματα που ανήκουν στον Ιρανό Abbas Omidallah Kashi, φέρεται να χάθηκαν με την πάροδο των ετών στην αποθήκη.

mezopotamyaajansi29.com - Ömer Çelik / Παρουσίαση Freepen.gr
 
Η κυβέρνηση του ΑΚΡ, η οποία δεν μπόρεσε να δώσει σαφή απάντηση στο ερώτημα που πήγαν τα χρήματα, είχε να κάνει με ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό. Η πηγή και το πού βρίσκονται τα χρήματα θεωρείται μυστήριο από πολλούς. Το ποσό των χρημάτων αυτών είναι ακριβώς 18 δισεκατομμύρια 762 εκατομμύρια 304 χιλιάδες Ευρώ.
 
Ήμασταν σε θέση να μάθουμε για αυτά τα χρήματα, τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ποτέ, μέσω μερικών πληροφοριών που έδωσε μια πηγή ειδήσεων που έφτασε στο πρακτορείο μας.
 
Αυτή η πηγή, με την οποία επιδιώξαμε και επικοινωνήσαμε για το θέμα, μας οδήγησε σε άλλη πηγή. Αυτό το άτομο μας σύστησε σε τρίτο μέρος και είπε ότι είναι η κύρια πηγή των πληροφοριών. Αυτό το άτομο είναι αρκετά διαφορετικό από τα άλλα δύο που είναι πολιτικά ενεργά. Οι πληροφορίες που μοιράστηκε αυτό το άτομο, το οποίο ήταν επιφυλακτικό για τις ερωτήσεις μας σχετικά με την ταυτότητά του και αρκέστηκε να δώσει το όνομα "Sheikhmus", το οποίο πιθανότατα χρησιμοποίησε ως ψευδώνυμο, είναι αρκετά εντυπωσιακό.
 
ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΠΟΥ ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ένα αεροπλάνο που απογειώθηκε από τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας στις 12 Ιανουαρίου 2008, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, το οποίο ήταν ακόμη σε λειτουργία εκείνη την εποχή. Αυτό που έκανε αυτό το αεροπλάνο σημαντικό δεν ήταν οι επιβάτες, αλλά το φορτίο που μετέφερε.
 
ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ 307 ΠΑΛΕΤΕΣ
 
Μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο, εκφορτώθηκαν 307 παλέτες από το φορτίο του αεροπλάνου. Σε αυτές τις παλέτες, υπήρχαν 18 δισεκατομμύρια 762 εκατομμύρια 304 χιλιάδες ευρώ σε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ. Στις παλέτες γεμάτες χρήματα που έστειλε η Deutsche Bank AG Frankfurt, ο Abbas Omidalllah Kashi αναφέρθηκε ως αγοραστής και σύμφωνα με την πηγή μας, αυτό το άτομο ήταν επιχειρηματίας.
 
 ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ
 
Αυτά τα χρήματα, τα οποία φέρεται να μεταφέρθηκαν στην Τουρκία για επενδυτικούς σκοπούς, κατασχέθηκαν από το Συμβούλιο Έρευνας για Οικονομικά Εγκλήματα (MASAK) και "ειδικά εξουσιοδοτημένες" μονάδες πληροφοριών. Μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας, μεταφέρθηκαν στην αποθήκη του Τμήματος Τελωνείων THY στο αεροδρόμιο και διατηρήθηκαν υπό προστασία.
 
 Οι πληροφορίες που παρέχονται από την πηγή μας, η οποία έφερε αυτό το περιστατικό για το οποίο το κοινό δεν είχε ακούσει μέχρι τώρα στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την τύχη αυτών των χρημάτων είναι πολύ πιο εκπληκτική.
 
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ
 
Ο Ιρανός που κατείχε αυτά τα χρήματα έκανε κάποιες προσπάθειες μέσω του δικηγόρου του να πάρει πίσω τα χρήματα που κατασχέθηκαν από το MASAK. Ωστόσο, έμαθε ότι τα χρήματα, τα οποία φαίνεται να είναι ακόμη αποθηκευμένα σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία, δεν είναι πραγματικά εκεί. Τα χρήματα στην αποθήκη έχουν εξαφανιστεί.
 
Η πηγή μας μοιράστηκε επίσης μερικές φωτογραφίες και βίντεο ως απόδειξη αυτών των πληροφοριών. Τα έγγραφα που έδωσε η πηγή περιλάμβαναν τη φωτογραφία των κατασχεθέντων χρημάτων, έγγραφα αποστολής, έγγραφα στον φάκελο έρευνας σχετικά με την κατάσχεση των χρημάτων και πληροφορίες διαβατηρίου του Abbas Omidalllah Kashi, ιδιοκτήτη των χρημάτων. Όταν ρωτήσαμε την πηγή μας πώς έλαβε αυτές τις πληροφορίες και τα έγγραφα, η απάντησή του ήταν ότι ενήργησε ως ενδιάμεσος για να λυθεί αυτό το ζήτημα σε αντάλλαγμα προμήθειας.
 
«ΟΛΟΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΜΕΙΧΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ»
 
Τόσο πολύ που στα 13 χρόνια που έχουν περάσει από την κατάσχεση των χρημάτων, η πηγή μας δήλωσε ότι άλλοι άνθρωποι προσπάθησαν να πάρουν πίσω τα χρήματα, αλλά όλες οι πόρτες που χτύπησαν για να πάρουν πίσω τα κατασχεθέντα χρήματα τους είπαν να το αφήσουν να περάσει και να μην αναμειχθούν. Απειλήθηκε επίσης ότι όποιος θα κυνηγούσε αυτό το θέμα θα φυλακιστεί με την κατηγορία ότι ήταν μέλος της εκκλησίας του Γκιουλέν (FETÖ).
 
Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο KASHI ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ
 
Ας δούμε ποιος είναι ο 48χρονος Abbas Omidallah Kashi, ο οποίος φαίνεται να είναι ο ιδιοκτήτης αυτών των χρημάτων. Όταν ασχολούμαστε με έρευνα ανοιχτού κώδικα, συναντάμε έναν ακαδημαϊκό και όχι έναν επιχειρηματία. Ο Kashi, ο οποίος έχει διδακτορικό στη Νομική και τις Ισλαμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Shadid Motahari στο Ιράν, έχει εμπορικά αρχεία στην Αγγλία. Ο Kashi φαίνεται να εργάστηκε ως διαχειριστής χρηματοοικονομικών και υπηρεσιών στην εταιρεία που ονομάζεται First Western Corporation Limited με έδρα την Αγγλία μεταξύ 10 Ιουλίου 1997 και 1 Φεβρουαρίου 1998.
 
Επικοινωνήσαμε με τον Abbas Omidallah Kashi σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι τα χρήματα, τα οποία δηλώθηκαν ότι κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο, υποτίθεται πως ήταν υπό προστασία, αλλά χάθηκαν. Ο Kashi, στον οποίο στείλαμε μήνυμα ότι είμαστε δημοσιογράφοι και πως θέλουμε να δημοσιεύσουμε τις πληροφορίες που έχουμε, επέστρεψε μετά από λίγο.
 
ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
 
Αλλά ο Kashi που πίστευε ότι ήμασταν ένας από τους διαμεσολαβητές που προσπαθούν να πάρουν πίσω τα χρήματα, ο Kashi είπε: "Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία είναι δικά μου και αν έχετε πραγματικό αγοραστή, θα ήθελα να μεταβιβάσω την ιδιοκτησία μου στον αγοραστή με έκπτωση 70 τοις εκατό". Όταν του υπενθυμίσαμε ότι είμαστε δημοσιογράφοι, σταμάτησε να απαντά στα μηνύματά μας. Ο Kashi επιβεβαίωσε την ύπαρξη αυτών των χρημάτων και τους ισχυρισμούς ότι κατασχέθηκαν, θέλοντας να μεταβιβάσει την περιουσία αυτής, της οποίας φαίνεται να είναι ο ιδιοκτήτης, σε αντάλλαγμα προμήθειας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail