Σάββας Καλεντερίδης: Βάρβαρη επίθεση στους Έλληνες

Την τριπλή επίθεση (Τατάρ, Ερντογάν, Ακάρ) σε Ελλάδα και Κύπρο σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης. Η ιστορία της Μεγαλόνησου είναι γνωστή για την ελληνικότητά της. Οι διεκδικήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο που εξέφρασε ο Ερντογάν. Ανώτατη αρχή του Διεθνούς Δικαίου είναι το δικαίωμα κάθε χώρα να προστατεύει την ασφάλειά της. 

Σε κανένα νόμο του Διεθνούς Δικαίου δεν αναφέρεται, ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει άδεια από την Τουρκία για να επεκτείνει τα χωρικά της μίλια στα 12 ν.μ. 

Η βάρβαρη επίθεση στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης. Αντί να ζητήσουν συγγνώμη οι άθλιοι μιλούν για τα δικαιώματα της τουρκικής, όπως λένε αυτοί, της μουσουλμανικής μειονότητας δηλαδή, βάσει της συνθήκης της Λωζάνης, της Δυτικής Θράκης. 

Οι άνθρωποι όμως το... τερμάτισαν. Μιλάνε και για τουρκική μειονότητα στην Κω και στη Ρόδο. Εδώ έχει τεράστια ευθύνη το ελληνικό κράτος. Θα ασκήσουμε κριτική στον Έλληνα ΥΠΕΞ για την μη αναφορά της εμπλοκής του τουρκικού κράτους στη βαρβαρότητα που έγινε στην Πόλη. Γι'αυτό βρίσκουν ευκαιρία οι Τούρκοι και μετά μας επιτίθενται. Αποκάλυψη για την «παρέμβαση» της Τουρκίας στην απογραφή πληθυσμού στη Βουλγαρία. 

Τα ΜΜΕ πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η Τουρκία με την τριπλή επίθεση κατά της Ελλάδας προσπαθεί να προκαταλάβει τις εξελίξεις και να προκαλέσει όξυνση και να εκτροχιαστεί η πορεία της εξομάλυνσης των σχέσεων, έστω και επιφανειακά, με την παρέμβαση του Βερολίνου και της Ουάσινγκτον. 

Τί ενοχλεί την Τουρκία; Δεν σταματά να λέει, ότι καμία συμφωνία δεν μπορεί να ενισχύσει στην Ανατολική Μεσόγειο, αν δεν υπάρξει συγκατάθεσή της. Το φλέγον θέμα του Αφγανιστάν. 

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης στο Έψιλον Δράμας στις 10 Σεπτεμβρίου 2021.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail