Το φανερό μυστικό της ανακοίνωσης της Ρωσίας για τους Ταλιμπάν

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν μετά την άνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία εκεί ως αποτέλεσμα της σχεδόν πλήρους απουσίας αντίστασης από την πλευρά των εθνικών ενόπλων δυνάμεων που εκπαιδεύονταν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Καμπούλ συνεχίζει τη λειτουργεία της κανονικά. Έγιναν επαφές με εκπροσώπους των νέων Αρχών με στόχο να εγγυηθεί η ασφάλεια της Πρεσβείας.

Όπως διαβάζουμε, οι μέχρι πρότινος εξτρεμιστές, τρομοκράτες κ.ο.κ., πλέον παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι των νέων Αρχών.

Επίσης οι Ταλιμπάν, των οποίων οι...πρόγονοι κυνηγούσαν τους Ρώσους στο Αφγανιστάν με τη βοήθεια των ΗΠΑ, τώρα εκδιώκουν τους Αμερικάνους.

Και τι μένει; Το Αφγανιστάν, μια κάποτε πανέμορφη και κοσμική χώρα, να πληρώνει ένα τίμημα που δεν του αναλογεί. Ίσως όμως και οι Αφγανοί θα πρέπει να πάρουν την τύχη της πατρίδας τους στα χέρια τους και όχι να την εγκαταλείπουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail