Όταν στις μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις απομονώνεις 3-4 χαριτωμένες φιγούρες

Shutterbug75 / pixabay
Όταν θέλεις να απαξιώσεις, να γελοιοποιήσεις ή να υποβαθμίσεις κάτι, βρες το αδύνατο σημείο του και εστίασε εκεί. Αυτό κάνουν και τα σχεδόν όλα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ σχετικά με τις μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις.

Του Στρατή Μαζίδη

Καταρχήν στρεψοδικούν κάνοντας λόγο για συγκεντρώσεις αντι-εμβολιαστών επιχειρώντας a priori να προσδώσουν ένα αρνητικό πρόσημο, κι ενώ πρόκειται για συγκεντρώσεις κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών (όχι κατά του εμβολίου) και των διαχωριστικών μέτρων που σημαίνει ότι συμμετέχουν και πρόσωπα τα οποία έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Στη συνέχεια αναζητώντας ψεγάδια κι έχοντας εκπαιδεύσει το μάτι κατάλληλα, εντοπίζεις μερικές χαριτωμένες φιγούρες, λαμβάνεις τις κατάλληλες φωτογραφίες / πλάνα οπότε έχεις κάνει τα απαραίτητα στο δρόμο για την απαξίωση.

Ωστόσο προσωπικά πουθενά δε θυμάμαι να μην υπήρχαν ποτέ πρόσωπα που ξεχώριζαν, είτε στο γήπεδο, είτε σε πάρτι, είτε οπουδήποτε. Αυτοί χαρακτήριζαν το σύνολο;

Προσωπικά πάντως αυτή η επιμονή των ΜΜΕ να εντοπίζουν τέτοιες φιγούρες ώστε πάνω σε αυτές να στήσουν το στρεβλό τους αφήγημα, μου θυμίζει κάτι που αντιμετωπίσαμε κάποτε στο γραφείο που ήμουν όταν ένα από τα πλοία πήγε να φορτώσει στην Αργεντινή σιτηρά για λογαριασμό μεγάλου ναυλωτή.

Τα αμπάρια ήταν πλυμμένα, καθαρισμένα και είχαν αεριστεί επαρκώς. Επρόκειτο να επιθεωρηθούν από ανεξάρτητο επιθεωρητή για λογαριασμό των ναυλωτών πως είναι κατάλληλα για φόρτωση.

Ο πλοίαρχος σε κάποια στιγμή τσεκάρει με την άκρη του ματιού του τον επιθεωρητή να είναι έτοιμος να ανοίξει ένα βαζάκι γεμάτο κατσαρίδες που μόλις είχε βγάλει από το πανωφόρι του για να τις αμολύσει στο αμπάρι. Έγινε το έλα να δεις και τον έβγαλε σηκωτό από το πλοίο.

Φυσικά το πλοίο φόρτωσε κανονικά κι απέπλευσε. Το ίδιο θα γίνει και με τις συγκεντρώσεις. Θα φανεί, όταν στηθούν οι κάλπες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail