Οι ύπακουοι Γερμανοί δεν είχαν θέμα με τον περιορισμό των ελευθεριών για την προστασία του λαού

WikimediaImages / pixabay
Κάθε καθεστώς βασίστηκε σε ειδικούς. Οι ναζί γιατροί δεν ήταν η μειοψηφία. Κάθε καθεστώς βασίστηκε στους υπάκουους σε εντολές και πολιτικές που έρχονταν σε αντίθεση με την κοινή λογική. Κάθε καθεστώς βασίστηκε στη μάζα που παπαγάλιζε ό,τι έλεγαν τα μέσα του καθεστώτος.

Κάθε καταστροφή και οπισθοδρόμηση προήλθε από τους υπάκουους. Οι ύπακουοι με την κρατούσα επιστήμη ήταν με την Ιερά εξέταση, όχι με το Γαλιλαίο. Η κρατούσα άποψη απαξίωσε τον Ουγγρο γιατρό που έλεγε πως οι γιατροί πρέπει να πλένουν τα χέρια τους ανάμεσα στις επεμβάσεις και ο οποίος κατέληξε στο ψυχιατρείο.

Οι ύπακουοι Γερμανοί δεν είχαν θέμα με τον περιορισμό των ελευθεριών για την προστασία του λαού πάντα μετα την πυρκαγιά στο Ράιχσταγκ. Μόνο κάτι ψέκες θα ισχυριζόνταν ότι είχε συμφέρον η εξουσία να καταστρέψει το κοινοβούλιο.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail