Επιπλέον ρωσικά όπλα στην Τουρκία ισοδυναμούν με νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ

RΕUΤΕRS/Jοnathan Εrnst
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα διατηρήσει τις κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά ρωσικών πυραύλων S-400 και θα επιβάλει περαιτέρω σε περίπτωση που η Τουρκία αγοράσει περισσότερα μεγάλα οπλικά συστήματα από τη Ρωσία, δήλωσε διπλωμάτης των ΗΠΑ σύμφωνα με το Reuters την Τετάρτη.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε κυρώσεις τον Δεκέμβριο αφού η Άγκυρα απέκτησε το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας το 2019 και άρχισε να το δοκιμάζει.

Η Τουρκία κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να διεξαγάγουν συνομιλίες για να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για την κατοχή των S-400 που θα ικανοποιούν τόσο τις αμυντικές ανάγκες της όσο και τις δυτικές ανησυχίες ότι το σύστημα απειλεί την άμυνα του ΝΑΤΟ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέφεραν στους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ την επιλογή να αγοράσουν το σύστημα αεροπορικής άμυνας Patriot, αλλά οι συνομιλίες εμποδίζονται στην επιμονή της Τουρκίας για μεταφορά τεχνολογίας.

Οι τουρκικές αρχές βρίσκονται σε συνομιλίες με τη Ρωσία για να αγοράσουν περισσότερους από τους πυραύλους.

Αυτήν την εβδομάδα, ο Alexander Mikheyev, επικεφαλής του κύριου πρακτορείου εξαγωγών όπλων της Ρωσίας, της Rosoboronexport, ανακοίνωσε ότι η Μόσχα βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης διαβουλεύσεων για μια σύμβαση παράδοσης της δεύτερης παρτίδας πυραύλων S-400 στην Τουρκία.

"Οι τελικές διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, έχει δημιουργηθεί ένα οικονομικό μοντέλο, καθώς και ένα πρόγραμμα τεχνικής συνεργασίας για το έργο", δήλωσε ο Mikheyev.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail