Δορυφορικές εικόνες δείχνουν τα περισσότερα νέα Su-35 από τις γραμμές παραγωγής να πηγαίνουν στην Αίγυπτο

Freepen.gr - Νέες δορυφορικές εικόνες της μονάδας παραγωγής αεροσκαφών Komsomolsk-on-Amur δείχνουν ότι η σημαντική πλειοψηφία των πρόσφατα ολοκληρωμένων μαχητικών Su-35 συνεχίζουν να χρωματίζονται με χρώματα της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας, με την Αίγυπτο να έχει παραγγείλει για περίπου 26 μαχητές στα τέλη του 2018. Η Ρωσία λειτουργεί μόνο μία γραμμή παραγωγής για το Su-35, αλλά δεδομένου ότι το τέλος του Ψυχρού Πολέμου έχει δώσει προτεραιότητα στις παραδόσεις σε ξένους πελάτες έναντι των δικών της ενόπλων δυνάμεων, η αγορά της Αιγύπτου καθυστέρησε πιθανώς τα σχέδια για τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία να επεκτείνει το δικό της στόλο, αναφέρει το militarywatchmagazine.com.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο πρόσφατο παράδειγμα όπου οι εγχώριες ανάγκες τοποθετήθηκαν παρομοίως πίσω από τις ανάγκες ξένων πελατών και η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία πιστεύεται ότι είχε παραλάβει τα μαχητικά αργότερα, ήταν η πρόσφατη πώληση Su-30SM στο Καζακστάν. Μεγάλο μέρος του αμυντικού τομέα της Ρωσίας εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τις εξαγωγικές πωλήσεις μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, αλλά ιδιαίτερα από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, λόγω της απότομης οικονομικής συρρίκνωσης κατά 45% στα χρόνια του Γιέλτσιν.

Κατά την παράδοση, το Su-35 θα θεωρείται το πιο ικανό μαχητικό αεροσκάφος στην Αφρική ή τον αραβικό κόσμο και θα παρέχει στην Αίγυπτο το είδος των μαχητικών αεροπορικής υπεροχής υψηλής απόδοσης που το αρνούνται οι ΗΠΑ για πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Το Su-35 είναι ένα ιδιαίτερα πολύτιμο πλεονέκτημα λόγω των συνεχιζόμενων εντάσεων της Αιγύπτου με την Αιθιοπία και θα είναι το μοναδικό μαχητικό στο αιγυπτιακό απόθεμα που θα μπορεί να φτάσει στον αιθιοπικό εναέριο χώρο με πλήρες φορτίο όπλων και χωρίς να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον εναέριο ανεφοδιασμό.

Εκτός από τη γκάμα του, το Su-35 είναι πολύτιμο για την πολύ υψηλή ευελιξία του, την ισχυρή σουίτα αισθητήρων και το πολύ μεγάλο εύρος εμπλοκής στον αέρα κατά τη χρήση του υπερηχητικού πυραύλου R-37M. Το Su-35 έκανε το ντεμπούτο του στη ρωσική στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία και έχει χρησιμοποιηθεί για να αναχαιτίσει πολλαπλές επιδρομές από τουρκικά και ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη στον συριακό εναέριο χώρο.

Η Αίγυπτος αναμένεται να εξετάσει το ενδεχόμενο αγοράς επιπλέον αεροσκαφών μόλις ικανοποιηθεί η αρχική παραγγελία, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των μαχητικών της, συμπεριλαμβανομένων όλων των αεροσκαφών που αγοράστηκαν πριν από την αλλαγή της κυβέρνησης το 2013, είναι ουσιαστικά ξεπερασμένα και στερούνται σύγχρονων εξοπλισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η χώρα σκέφτεται επίσης να αυξήσει τον στόλο των MiG-29M ή να αποκτήσει MiG-35.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail