«Ο Ερντογάν και η οικογένειά του εμπλέκονται στην κλοπή πετρελαίου της Συρίας, η MIT μετέφερε αέριο σαρίν»

Freepen.gr - Σε συνέντευξη στην τουρκική υπηρεσία της DW, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Μπασάρ Τζααφάρι επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του ηγέτη της μαφίας της Τουρκίας, Σεντάτ Πεκέρ, υπογραμμίζει το πρακτορείο Firat.

108 ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΟΗΕ

Ο Τζααφάρι δήλωσε ότι η συριακή κυβέρνηση διαθέτει πληροφορίες για τις καταχρήσεις του Ερντογάν. Συνέχισε: «Έχουμε στείλει 108 εμπιστευτικές επιστολές που περιέχουν ακριβείς πληροφορίες για τη σχέση μεταξύ χιλιάδων τρομοκρατών που έρχονται στη Συρία από την Τουρκία και για ομάδες που δραστηριοποιούνται στη Συρία με το καθεστώς του Ερντογάν στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, γενικό γραμματέα και υποεπιτροπές για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Θα ήθελα να δηλώσω ότι επιβεβαιώνω ό,τι είπε ο κ. Sedat Peker»

Ο BİLAL ERDOĞAN ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΕ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕ  ΤΟ ISIS

«Η δήλωση του κ. Σεντάτ Πέκερ για τη συμμετοχή του καθεστώτος Ερντογάν στην κλοπή πετρελαίου, φυσικού αερίου, ορυκτών και σιτηρών είναι αληθινή. Επειδή όλοι είδαμε την κλοπή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μας το 2015 και το 2016, ακόμη και από το ISIS, που διοργανώθηκε από τον γιο του Ερντογάν».

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ SARIN ΣΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Ο Τζααφάρι αποκάλυψε ότι ο Heysem al-Kassar, ο οποίος μετέφερε 2 λίτρα αερίου σαρίν από τη Λιβύη στην Κωνσταντινούπολη τον Μάιο του 2013, ήταν Σύριος πράκτορας του MIT.

Ο al-Kassar μετέφερε δύο λίτρα αέριο σαρίν πέρα ​​από τα σύνορα στο Μέτωπο Nusra, το οποίο πραγματοποίησε επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο Σύριων στρατιωτών και αμάχων στην ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Ο Jaafari τόνισε ότι ο al-Kassar μετέφερε αέριο σαρίν με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας. Αναφέρθηκε ότι ο al-Kassar πέθανε σε ύποπτο τροχαίο ατύχημα στο Ικόνιο της Τουρκίας τον Φεβρουάριο του 2021.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ο Σύριος αξιωματούχος απάντησε στην «πολιτική τουρκοποίησης» που εισήγαγε το τουρκικό κράτος στις κατεχόμενες περιοχές. «Η πολιτική τουρκοποίησης στα βόρεια και βορειοδυτικά του κατεχόμενου συριακού εδάφους που εισήγαγε η Τουρκία έχει γίνει απαράδεκτη. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε το τουρκικό νόμισμα και τις τουρκικές σημαίες αντί της Συρίας, αλλοιώσεις ονομάτων πλατειών, σχολείων και δρόμων και κατάσχεση και παράδοση της συριακής κλωστοϋφαντουργίας και υλικών στην Τουρκία».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail