Τα MiG του Χαφτάρ σηκώθηκαν κι άρχισαν θερισμό τρομοκρατών στη ΝΔ Λιβύη!

Freepen.gr - Στις 19 Ιουνίου, τα πολεμικά αεροσκάφη της Λιβυκής Πολεμικής Αεροπορίας (LAF) πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιδρομών κατά πυρήνων του ISIS στη νοτιοδυτική Λιβύη.

Οι αεροπορικές επιθέσεις στοχεύουν σε ορισμένα κρησφύγετα στην περιοχή των βουνών Haruj. Διάσπαρτοι πυρήνες της τρομοκρατικής ομάδας καταλαμβάνουν αρκετές κοιλάδες και σπήλαια στα τραχιά βουνά, όπου δραστηριοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια.

Πριν από δύο ημέρες, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε ότι έχει εντείνει τις δραστηριότητές του στη νοτιοδυτική περιοχή της Λιβύης ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις του ISIS.

«Οι αεροπορικές επιδρομές ήρθαν στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων που ανακοίνωσε η Γενική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων για την εκκαθάριση της νότιας Λιβύης από τρομοκρατικές ομάδες που χρησιμοποιούν την περιοχή ως βάση για να απειλήσουν την ασφάλεια στη Λιβύη και τις γειτονικές χώρες», ανέφερε το LNA Military Media. σε δήλωση σχετικά με τις αεροπορικές επιθέσεις της LAF.

Μονάδες του ISIS στη νοτιοδυτική περιοχή πραγματοποίησαν δύο επιθέσεις αυτό το μήνα. Η μία στις 6 Ιουνίου όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας της τρομοκρατικής ομάδας στόχευσε ένα σημείο ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας κοντά στην πόλη Sabha. Τέσσερα άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματικού, σκοτώθηκαν.

Η δεύτερη στις 14 Ιουνίου, όπου ένας διοικητής του LNA σκοτώθηκε σε έκρηξη νάρκης που φυτεύτηκε από τρομοκράτες του ISIS στα Όρη Haruj.

Η τρομοκρατική ομάδα θέλει να δημιουργήσει ένα προπύργιο στη νοτιοδυτική Λιβύη. Οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις από τον LNA και τη LAF πιθανότατα θα αποτρέψουν τα σχέδια της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail