Σ. Καραβίδας: Ενώ η Ελλάδα προσπαθεί να επιδείξει στρατηγική ψυχραιμία, η Τουρκία εγγράφει υποθήκες

Ο Στέφανος Καραβίδας στην εκπομπή "ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ" 24-06-2021 (Απόσπασμα). Ο Στέφανος Καραβίδας επισήμανε: "Δεν αναμένουμε τίποτα όπως γενικά δεν αναμένουμε τίποτα όχι μόνο από τις Συνόδους Κορυφής του ΝΑΤΟ αλλά και από τις Συνόδους Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Και τα δύο θεσμικά γεγονότα μας επαναφέρουν στη μνήμη το Ελσίνκι και την Μαδρίτη όπου σε αντίστοιχες περιπτώσεις είδαμε να καταγράφονται επί της ουσίας κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και αμφισβητούμενες περιοχές. 

Βλέπουμε γενικά σε μεγάλη εικόνα ότι ενώ η Ελλάδα προσπαθεί να επιδείξει μία εικόνα στρατηγικής ψυχραιμίας σαν να λέμε, η Τουρκία από την απέναντι πλευρά δείχνει τη λεγόμενη τουρκική γεωστρατηγική της χρησικτησία δηλαδή εγγράφει με μικρές ή μεγάλες κινήσεις σε όλα τα μέτωπα και κυρίως τα ελληνοτουρκικά που μας αφορούν αλλά και στο κυπριακό, εγγράφει υποθήκες όπως αναφέρει ο καθηγητής μου Ιωάννης Μάζης". 


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail