Κων. Γρίβας: Έπρεπε να αναγνωρίσουμε τα Σκόπια με το όνομα Κεντροβαλκανική Δημοκρατία

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γρίβας στην εκπομπή "ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ" 23-06-2021 (Απόσπασμα εκπομπής).

Ο καθηγητής επισήμανε ότι: "Πρέπει να γίνει κατανοητό πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι μία πολύ επικίνδυνη συμφωνία, δεν είναι απλώς κακή, είναι τραγικά επικίνδυνη και συνεχίζει την αποδόμηση της Ελληνικής γεωπολιτικής και ιστορικής ταυτότητας. Πίσω από τα Σκόπια υπάρχουν δυνάμεις που επιδιώκουν το κακό της Ελλάδος. Αυτό το μύθευμα του τύπου συμφωνίες που έχουν γίνει δεν ανατρέπονται, είναι πολύ απλά μία παρανοϊκή ανάγνωση ιστορίας. Άμα γίνεται αυτό το πράγμα δεν θα υπήρχε ιστορική εξέλιξη." 

Συνεχίζοντας ανέφερε: "Αυτό που θα μπορούσε φυσικά να γίνει και ήταν και το λογικό από όλες τις απόψεις ήτανε να αναγνωρίσουμε τα Σκόπια με έναν ουδέτερο γεωγραφικό προσδιορισμό, Κεντροβαλκανική Δημοκρατία, που είχε πει πολύ σοφά ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης που ήτανε μία χαρά και μάλιστα είναι και πιο υγιές για την ίδια τη χώρα δεδομένου ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της που ξεπερνάει το 30% δεν αυτοπροσδιορίζεται ως Μακεδόνες, είναι Αλβανοί, Αλβανικής καταγωγής και αυτοπροσδιορίζονται ως Αλβανοί. 

Δεν το θέλανε ούτε οι δυνάμεις οι εξωτερικές και στην Ελλάδα που τις προωθούσουν με αυτόν τον τρόπο και δεν το θέλουν γιατί ακριβώς το θέλουν ένα κράτος δυναμιτιστή, το θέλουν ένα κράτος που να δημιουργεί προβλήματα με την παρουσία του. Ένα κράτος που να αποσταθεροποιεί τα Βαλκάνια και ένα κράτος που να παίζει τον ρόλο και να εξυπηρετεί τις επιδιώξεις άλλων δυνάμεων. Δεν θέλανε μία υγιή, γεωπολιτική αρχιτεκτονική μέσα στα Βαλκάνια, μία αρχιτεκτονική ειρήνης, συνεργασίας, αλληλεγγύης και αμοιβαίο σεβασμό των εθνικών ταυτοτήτων".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail