Οι "Γερμανοί" ξανάρχονται με Κώστα Σημίτη ή Μαργαρίτη Σχοινά

Προ των ιστορικών τους ευθυνών οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Ηχηροί κλυδωνισμοί έχουν παρατηρηθεί στο Μαξίμου από τη στιγμή που δυο πρώην Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της ΝΔ, οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς έχουν διατυπώσει πως θα καταψηφίσουν τους τρεις εφαρμοστικούς νόμους στη Βουλή για την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών” και για τους οποίους έχει συμφωνήσει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος με τον ομόλογό του των Σκοπίων.

Σε μια απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προς την κατεύθυνση της “πιστής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών” και η οποία θα σημάνει την απόλυτη νομιμοποίηση αυτής της ενδοτικής Συμφωνίας.

Όταν οι γείτονές μας δεν την τηρούν στο ελάχιστο, με τελευταίο κραυγαλέο παράδειγμα την παρουσία του ήλιου της Βεργίνας στις αθλητικές φανέλες της ποδοσφαιρικής τους ομάδας στο Euro 2020, όταν η κρατική τους τηλεόραση αναγράφει κατά την μετάδοση την χώρα αυτή ως “Μακεδονία” και όχι ως “Βόρεια Μακεδονία”.

Έτσι η οργή στον ελληνικό λαό φουντώνει και πάλι, από τη στιγμή που η ευαισθησία του σε αυτό το εθνικό ζήτημα είναι στον υπέρτατο βαθμό και η ωμή διαπίστωση είναι πως δεν υπάρχει διαφορά του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον χειρισμό αυτού του φλέγοντος εθνικού προβλήματος.

Είναι βαθύτατα ενοχλημένη η ελληνική κοινή γνώμη, από την στιγμή που δεν υπήρξε κυβερνητική αντίδραση στην φασιστική παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Συμφωνία των Πρεσπών. Ο οποίος είπε, πως θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις εάν υπονομευθεί η εφαρμογή της, αφού η ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών” σχετίζεται απόλυτα με το πλαίσιο Εφαρμογής Εθνικής Έκτακτης Ανάγκης των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια.

Αλλά να ήταν μόνο αυτά τα ζητήματα που εξοργίζουν τον ελληνικό λαό και γι΄ αυτό έχει καταρρακωθεί το κύρος του Πρωθυπουργού;

Αφού γνωρίζει ο ελληνικός λαός, ότι Αμερικανοί και Γερμανοί επιθυμούν την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου μας, αλλά και να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις Ελληνό-τουρκικές διαφορές;

Όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της Συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες είχε συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν, εκμυστηρευόμενος ότι η Τουρκία είναι σημαντική σύμμαχος για το ΝΑΤΟ.

Έτσι είναι σε όλους γνωστό, ότι η βαθιά πληγή στις Αμερινοτουρκικές σχέσεις είναι η αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 από την Τουρκία.

Αν λοιπόν η Τουρκία έκανε πίσω σε αυτό το ζήτημα, πάλι η Τουρκία θα γινόταν το αγαπημένο παιδί των ΗΠΑ και η Ελλάς θα εξακολουθούσε να είναι το ψυχοπαίδι της.

Και όλα αυτά γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις σκύβουν μονίμως το κεφάλι στα αμερικανικά θέλω.


Οι εσωκομματικές ρήξεις στη ΝΔ καταρρακώνουν το κύρος της στον ελληνικό λαό…

Αλλά οι ηχηροί κλυδωνισμοί στην κυβέρνηση της ΝΔ δεν προέρχονται μόνο από τα εθνικά θέματα. Οι εσωκομματικές τριβές στη “γαλάζια πολυκατοικία” είναι συνεχείς και δημιουργούν αίσθημα αμφιβολίας των δημοσκοπήσεων. Δημιουργώντας πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από τη μια το “αντάρτικο” από τις κυρίες Μαριέττα Γιαννάκου (Βουλευτής Επικρατείας) και Όλγα Κεφαλογιάννη (Βουλευτής Α’ Αθηνών), οι οποίες καταψήφισαν κυβερνητικό νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια των παιδιών, και από την άλλη το “αντάρτικο” του Κώστα Τζαβάρα στην φημολογούμενη από το Μαξίμου κάθοδο στην Ηλεία του “εκλεκτού” της Οικογένειας Μητσοτάκη – Μπακογιάννη, Θεόδωρου Σκυλακάκη (αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική και υπεύθυνος για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης).

Ταυτόχρονα η Κ.Ο. της ΝΔ εξακολουθεί και βράζει, αφού υψηλά γαλάζια στελέχη της – όπως πληροφορούνται – θα είναι πάλι στην απ΄ έξω στον δομικό ανασχηματισμό, που σύντομα από ότι λέγεται, έρχεται.

Προς όφελος βέβαια κι άλλων εξωκοινοβουλευτικών του πάλαι ποτέ Σημιτικού ΠΑΣΟΚ, που ορέγονται κυβερνητικές θέσεις.

Προσθέστε και την ασυλία που έχει από τον Πρωθυπουργό, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στις “τρελές” του τοποθετήσεις κι αναγκάζουν πολλούς “γαλάζιους” να κρύβονται από τα ΜΜΕ.


Επιπλέον αιτίες που εξοργίζουν τον λαό κατά της κυβέρνησης…

Σε όλα τα παραπάνω θα συνυπολογίσουμε τη λαϊκή οργή από το φρένο που έβαλε η Επιτροπή Εμβολιασμών στο εμβόλιο AstraZeneca για τις ηλικίες κάτω των 60 ετών. Αυτή η νέα απόφαση δημιουργεί σύγχυση στο λαό και ιδιαίτερη ανησυχία σε όσους ήδη έχουν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο και είναι κάτω των 60 ετών.

Επίσης οργή δημιουργεί η συνεχώς αυξανόμενη ακραία εγκληματικότητα. Μια εγκληματικότητα χωρίς όρια.

Ας συνυπολογίσουμε και την ανασφάλεια που έχουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες από το γεγονός, ότι και αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατέψει τους ίδιους και τις περιουσίες τους από τις φωτιές.


Ο Κώστας Σημίτης δήλωσε παρών…

Επειδή λοιπόν, “όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά”, προβλέπονται σύντομα εκλογές. Λόγω όμως όλων των διεθνών ραγδαίων εξελίξεων, μπορεί ο διεθνής παράγοντας (ΗΠΑ – Γερμανία) και προκειμένου να επιτύχει την τακτοποίηση ζητημάτων που τον ενδιαφέρουν, να “επιβάλλει” συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Στην οποία – όπως και στην κυβέρνηση Παπαδήμου – δεν θα μπορεί να είναι Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ούτε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυτό το ζήτημα είχα αναδείξει και στο άρθρο μου της 11ης Απριλίου 2021 με τίτλο: “Προαλείφονται να κάνουν Πρωθυπουργό Οικουμενικής κυβέρνησης τον Κώστα Σημίτη”.

Όπου συγκεκριμένα έγραφα:

«…Μιας Οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ (δηλαδή του “δημοκρατικού τόξου”). Γιατί ο ξένος παράγοντας θέλει την ευθύνη τετελεσμένων, να την έχουν με την υπογραφή τους όλα τα “προοδευτικά” κόμματα της χώρας. Μιας Οικουμενικής κυβέρνησης που θα αναλάβει την ευθύνη της συγκυριαρχίας και συνδιοίκησης του Αιγαίου και την συνεκμετάλλευση του ορυκτού του πλούτου με τις ΗΠΑ, Γερμανία και Τουρκία..».

Αυτήν την εκτίμησή μου την αντλούσα από το γεγονός, ότι καθόλου τυχαία δεν έβγαλαν από την πολιτική ναφθαλίνη τον Κώστα Σημίτη, προκειμένου με άρθρο του σε κυριακάτική εφημερίδα (ΝΕΑ) να προσπαθήσει να αποδημήσει την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. Όπου άσκησε στον Κώστα Καραμανλή έντονη κριτική σχετικά με τα ελληνοτουρκικά και την εγκατάλειψη της στρατηγικής του Ελσίνκι, που προωθούσε την ενταξιακή πορεία της Άγκυρας με προϋπόθεση την επίλυση των διαφορών για την υφαλοκρηπίδα…


Καλώς τον, τον Μαργαρίτη Σχοινά…

Στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο Facebook υπάρχει μια ισχυρή ομάδα “Πυρήνων υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή” και η οποία κατά καιρούς ασκεί πολύ οξεία κριτική κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε μια προ ολίγων ημερών ανάρτηση μεταξύ των άλλων καταμαρτυρεί πως περίπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σώγαμπρος στην “γαλάζια παράταξη”.

Το Μαξίμου απάντησε απειλώντας με διαγραφές.

Έτσι δεν άργησε να έλθει στον Πρωθυπουργό δεύτερη ηχηρή απάντηση.

Ωστόσο στην προσεκτική ανάγνωση που έκανα, στάθηκα σε ορισμένες λέξεις που βγάζουν σπουδαίο νόημα:

«Κάποιοι ίσως σκοπίμως αφήνουν τον Κυριάκο να εκτίθεται, θέλοντας έτσι να περάσουμε το συντομότερο δυνατό στην μεγάλη συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Μαργαρίτη Σχοινά…».

Μια πολύ σοβαρή αποκάλυψη, αφού όλα είναι πιθανά.

Από τη στιγμή που ο γερμανομαθής και γερμανοτραφής Κώστας Σημίτης ήταν ο εκλεκτός των αγορών, της Μέρκελ και αρκετών θεσμικών οργάνων στην ΕΕ, αλλά ο Μαργαρίτης Σχοινάς – εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη – απολαμβάνει της σημερινής υποστήριξης των “θεσμών”.


Βαλυνάκης αστράφτει και βροντά, αντί Καραμανλή;

Όμως προφανώς λογαριάζουν χωρίς τον “ξενοδόχο”, που δεν είναι άλλος από τον Κώστα Καραμανλή.

Στου οποίου την “πτέρυγα” ανήκει η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Κώστας Τζαβάρας, αλλά και πολλοί άλλοι που προς το παρόν δεν έχουν εκφράσει ηχηρή αντίδραση κατά του Πρωθυπουργού.

Ωστόσο τα σκήπτρα σε αυτήν την αντίδραση κρατάει ο Ιωάννης Βαληνάκης, καθηγητής πανεπιστημίου στον τομέα των διεθνών σχέσεων και πρώην βουλευτής και Υφυπουργός Εξωτερικών της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.

Προσωπικός φίλος του πρώην Πρωθυπουργού και εκ των πλέον έμπιστων. Αφού ο Κώστας Καραμανλής – όπως ακούγεται – με αυτόν πρώτα συζήτησε την αντίκρουση της επιχειρηματολογίας του Κώστα Σημίτη, στα “ΝΕΑ”, σχετικά με τα Ελληνοτουρκικά.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο κ. Βαλυνάκης έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην χάραξη της στρατηγικής πολιτικής στα εθνικά θέματα την χρονική περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή.

Έτσι δεν πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής, ότι ο Γιάννης Βαλυνάκης στα ΜΜΕ είναι τελείως απέναντι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα.

Προσφάτως δε, κατακεραύνωσε τον Πρωθυπουργό ισχυριζόμενος, πως:

«Έχουμε δεσμευτεί στην Γερμανία να μην επεκτείνουμε τα 12 ναυτικά μίλια στην Κρήτη».


Κώστα Καραμανλή – Αντώνη Σαμαρά, θα επιλέξετε το δρόμο της Αρετής ή της Κακίας;

Όμως σε αυτές τις εθνικές κρίσιμες στιγμές που περνάει το Έθνος μας, περιμένω οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς να υλοποιήσουν αυτά που λέγουν, πολύ σύντομα. Ήρθε η ώρα να αναμετρηθούν με την Ιστορία. Για να τους καταγράψει ως Πατριώτες - Ευπατρίδες ή Νενέκους.

Αφού είναι σίγουρο, πως σε αυτούς απευθυνόταν το μήνυμα του Τζο Μπάιντεν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Βέβαια για να πράξουν το δύσκολο πατριωτικό τους καθήκον χρειάζεται, περηφάνεια και λεβεντιά. Χρειάζεται ελληνική καρδιά.

Όπως ο Λεωνίδας ο Σπαρτιάτης, ο οποίος όταν ο Ξέρξης του ζήτησε γη και ύδωρ, εκείνος του είπε: “Μολών λαβέ”.

Όταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης άνδρωσε το ανάστημά του, λέγοντας:

“Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους”.

Όταν ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το περήφανο ΟΧΙ στους ομογάλακτους Γερμανούς και Ιταλούς.

Η επιλογή είναι δύσκολη. Όσο ήταν και του Ηρακλή στην επιλογή του δρόμου της Αρετής ή της Κακίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail