Συμπληρωματικός φόρος: Να μπει τέλος στην ομηρεία των ιδιοκτητών...

Με μεγάλα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, μερίδα του Τύπου προαναγγέλει το Σαββατοκύριακο αυτό την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ, άμεσα ή σταδιακά από το 2022.

Η σημαντική αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε πολλές περιοχές της χώρας και η επέκταση του συστήματος αυτού και στις υπόλοιπες εντός σχεδίου και εντός ζώνης περιοχές, δίνουν πράγματι τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για να τερματιστεί το ασύλληπτο αυτό "πειρατικό ρεσάλτο" στην ιδιωτική ακίνητη περιουσία, και η πανάθλια "ομηρεία" του κορμού της αστικής τάξης της χώρας μας, των ανθρώπων που πληρώνουν τους φόρους και τους λογαριασμούς τους, κρατώντας όρθια τη χώρα αυτή. 

Ομως δεν θα μπορούν για πολύ ακόμη... γι΄αυτό και η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα αυτό. 

Η ιστορική αυτή πρωτοβουλία, θα αποτελέσει σταθμό στην πορεία της χώρας μας και τεράστιο βήμα προς την ανάπτυξη της οικονομίας της, όπως έχει από καιρό προβλέψει το ΙΟΒΕ, και όπως έχει ρητά συστήσει και η "Επιτροπή Πισσαρίδη".

Ομως την ΠΟΜΙΔΑ, για την οποία αυτό αποτελεί τον υπ΄αριθμό ένα στόχο της, την προβληματίζει το ότι η Κυβέρνηση, που προέβη σε εκτεταμένη περικοπή των ενοικίων κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, και ο Υπουργός της των Οικονομικών, δεν έχουν ποτέ τοποθετηθεί επίσημα στο θέμα αυτό. Πρέπει να το κάνουν άμεσα. Πρέπει να ανακοινώσουν δημόσια πότε θα μπεί τέρμα στην ομηρεία εκείνων των ιδιοκτητών ακινήτων, που κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν ένα διπλό φόρο, για τον οποίο τα χρήματα που καταβάλουν μοιάζουν περισσότερο με ετήσια "λύτρα", που τα πληρώνουν για να μην στερηθούν όχι μόνον την περιουσία τους, αλλά και την προσωπική τους αξιοπρέπεια...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail