Τουρκοκοιτάζει ο...Μακρόν; «Οι εντάσεις με την Τουρκία έχουν μειωθεί»

Freepen.gr - Οι εντάσεις με την Τουρκία έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά οι ευρωπαϊκές χώρες θα παραμείνουν προσεκτικές, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν στις 25 Ιουνίου σε συνέντευξη Τύπου όταν μίλησε για την Τουρκία:

«Οι εντάσεις έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες [...] Θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε καθ 'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και να δεσμευτούμε ξανά σε κοινή εργασία»

Η δήλωση του Μακρόν ήρθε μια ημέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ορισμένα συμπεράσματα για την Τουρκία μετά την πρώτη ημέρα της Διάσκεψης Κορυφής των Ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες του Βελγίου.

Η Επιτροπή δήλωσε ότι η ΕΕ ήταν πρόθυμη να αναλάβει «σταδιακή, αναλογική και αναστρέψιμη» ενίσχυση των σχέσεων με την Άγκυρα, όπως τον εκσυγχρονισμό της κοινής τελωνειακής ένωσης.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail