Σαρωτική αμμοθύελλα: 60 ρωσικές αεροπορικές επιδρομές χτύπησαν καταφύγια του ISIS

 Dmitriy Vinogradov / Sputnik
Freepen.gr - Στις 23 και 24 Ιουνίου, τα πολεμικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS) πραγματοποίησαν περισσότερες από 60 αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις του ISIS στην κεντρική περιοχή της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα το Λονδίνο.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις έπληξαν κρησφύγετα του ISIS:

    Στο όρος al-Bishri στα διοικητικά σύνορα μεταξύ Raqqa και Deir Ezzor.
    Στα περίχωρα της πόλης al-Sukhnah στην ανατολική ύπαιθρο της Χομς.
    Στο όρος al-Amour στην ανατολική ύπαιθρο της Χομς.

Οι αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων πραγματοποιήθηκαν προς υποστήριξη του 5ου Σώματος του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA). Earleir αυτήν την εβδομάδα, η ρωσική υποστηριζόμενη μονάδα της Συρίας ξεκίνησε μια χτενιστική επιχείρηση μεταξύ του δυτικού Deir Ezzor και του ανατολικού Homs.

Παρά τις έντονες ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις και τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του SAA, οι πυρήνες του ISIS στην κεντρική περιοχή συνεχίζουν να πραγματοποιούν επιθέσεις.

Στις 23 Ιουνίου, δύο Σύριοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και επτά άλλοι τραυματίστηκαν όταν έπεσαν σε ενέδρα πυρήνων του ISIS στην κοιλάδα al-Abyad κοντά στην αρχαία πόλη της Παλμύρας στην ανατολική ύπαιθρο της Homs. Μια μέρα αργότερα, μια νάρκη σκότωσε τέσσερις κυβερνητικούς μαχητές και τραυμάτισαν έξι άλλους κοντά στην πόλη Ρασμ Γκαζάλι στην ανατολική ύπαιθρο της Χαμά.

Ο SAA και οι σύμμαχοί του προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στο ISIS στην κεντρική περιοχή στην έρημο της Μπαντίγια τους τελευταίους μήνες. Εντούτοις ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και όσο υφίσταται η..."ουδέτερη" ζώνη του αλ Τανφ που ελέγχεται από τις ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail