Το άνοιγμα του τουρισμού αλλάζει την στρατηγική της κυβέρνησης

Η πίεση για το άνοιγμα του τουρισμού, αλλάζει την στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Γιάννης Μαγκριώτης 

Έχει ουσιαστικά προαναγγελθεί ότι, τις επόμενες ημέρες θα καταργηθούν: το sms για έξοδο από το σπίτι και για επίσκεψη σε καταστήματα, η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και, θα διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας της εστίασης. 

Με το sms, οι ξένοι τουρίστες, θα είχαν και ένα ακόμη πρόβλημα, θα έπρεπε να κάνουν συμβόλαια με τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην χώρα μας, που στέλνουμε εμείς το sms. 

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση, παρ' ότι και με καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα στο παρελθόν δεν είχε μειώσει τους περιορισμούς, το κάνει τώρα λόγω του ανοίγματος του τουρισμού για τους επισκέπτες της χώρας μας. 

Με απλά λόγια αλλάζει το δόγμα της, από το "Πρώτα η υγεία των ανθρώπων", γίνεται "Πρώτα ή οικονομία". 

Η κυβέρνηση, είτε αδυνατώντας είτε από επιλογή, ακολούθησε μέχρι τώρα αμυντική στρατηγική και όχι στρατηγική πρόληψης. 

Βασικό εργαλείο της αμυντικής στρατηγικής είναι οι απαγορεύσεις και η καλλιέργεια φόβου, ενώ της στρατηγικής πρόσληψης είναι η ισορροπία ανάμεσα στις απαγορεύσεις και την υπεύθυνη ελεγχόμενη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας. 

Δυστυχώς, από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα, ούτε τα υγειονομικά αποτελέσματα είναι πλέον καλά, ακόμη χειρότερα η οικονομία και η κοινωνία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες και το προσεχές μέλλον διαγράφεται ζοφερό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail