Έντεκα τουρκικά ραντάρ αεράμυνας παρέδωσε η Aselsan στις ΤΕΔ

Freepen.gr - Η τουρκική εταιρεία Aselsan ολοκλήρωσε την παράδοση 11 ραντάρ αεροπορικής άμυνας Kalkan II στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Το συμβόλαιο για 19 ραντάρ επισημοποιήθηκε το 2016. Από αυτά, 11 έχουν παραδοθεί στον στρατό, ανέφερε τη Δευτέρα το Defenceturk.net.

Το KALKAN είναι ένα τρισδιάστατο σύστημα ραντάρ για αποστολές αεροπορικής άμυνας χαμηλής και μεσαίας εμβέλειας. Επωφελούμενο από την ηλεκτρονική δυνατότητα σάρωσης στην αρχιτεκτονική ανύψωσης και πολλαπλών ακτίνων, το ραντάρ επιτρέπει γρήγορη και ακριβή ανίχνευση και παρακολούθηση στόχων αέρα χαμηλού υψομέτρου σε τρεις διαστάσεις, παρέχοντας την εικόνα αέρα για το σύστημα εντολών και ελέγχου.

Το ραντάρ μπορεί να παρακολουθεί με ακρίβεια πολλούς στόχους, προσθέτοντας πληροφορίες ταξινόμησης και ταυτοποίησης σε κάθε ίχνος στόχου. Το σύστημα χρησιμοποιεί μια κεραία συστοιχίας φάσης με αρχιτεκτονική πολλαπλών ακτίνων βελτιστοποιημένη για λειτουργίες αναζήτησης και παρακολούθησης. Το KALKAN είναι ένα συμπαγές και εύχρηστο αυτόνομο σύστημα ραντάρ με αισθητήρα σε ρυμουλκούμενο που ρυμουλκείται από τακτικό φορτηγό.

Το KALKAN μπορεί να στείλει αναφορές στόχου και jammer στα συστήματα ελέγχου εντολών μέσω του ασυρμάτου του και μπορεί να λάβει εντολές από το σύστημα C2. Το KALKAN-II είναι επί του παρόντος το κύριο ραντάρ του κινητού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου διοίκησης εναέριας άμυνας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (HERİKKS) και του πυραυλικού συστήματος άμυνας μεσαίου υψομέτρου (HİSAR-O).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail