Ανεβαίνει το θερμόμετρο: Οι ΗΠΑ στέλνουν δύο πολεμικά πλοία μέσω στον Εύξεινο Πόντο

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν δύο πολεμικά πλοία μέσω του Βοσπόρου στον Εύξεινο Πόντο, δήλωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή, καθώς οι εντάσεις σιγοβράζουν μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ανέφερε το Agence France-Presse.

Τα πλοία θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι τις 4 Μαΐου, ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωσή του. Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι τα πολεμικά πλοία θα εισέλθουν στον Εύξεινο Πόντο την επόμενη εβδομάδα.

"Μια ειδοποίηση μας στάλθηκε πριν από 15 ημέρες μέσω διπλωματικών διαύλων ότι δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ θα περάσουν στον Εύξεινο Πόντο σύμφωνα με τη Σύμβαση του Μοντρέ. Τα πλοία θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι τις 4 Μαΐου", ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Το Σύμφωνο του Μοντρέ του 1936 δίνει στην Τουρκία τον έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, περιορίζει την πρόσβαση σε ναυτικά πολεμικά πλοία και κυβερνά ξένα φορτηγά πλοία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail