Για να δούμε τι είναι αυτό που φοβάται η Τουρκία από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

500 στρέμματα από τη βάση του Ιντσιρλίκ διεκδικεί Αρμένιος από τις ΗΠΑ. Για να δούμε τι είναι αυτό που φοβάται η Τουρκία από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ. 

Κρικόρ Τσακιτζιάν

Σύμφωνα με τον αγαπητό μου συνάδελφο Δημήτρη Αγάδη, ο οποίος είναι Έλληνας, Γεννημένος στην Τουρκία και έχει τις αποκλειστικές πληροφορίες, τις οποίες και μου μετέφερε, πριν από μερικά χρόνια, οι απόγονοι των Αρμένιων, Ντικράν Εφέντι και της Καλίνα Χατούν, οι οποίοι ζουν στην Αμερική και είναι τα εγγόνια τους, Άλεξ Μπακαλιάν, Αναΐς Χαρατουνιάν και Ρίτκα Μαχντεσιάν, Αμερικανικής καταγωγής που μένουν στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, είχαν κάνει προσφυγή στα ανώτατα δικαστήρια των ΗΠΑ. Ζητούσαν αποζημίωση για τα 500 στρέμματα γης που κατείχε η οικογένειά τους στην Τουρκία, την περίοδο των σφαγών από τους Οθωμανούς. Αυτό αποδεικνύονταν με επίσημα έγγραφα ότι ήταν ιδιοκτήτες τους, όπου στη συνέχεια τα κατάσχεσαν οι Τούρκοι. 

Το δικαστήριο τότε, απέρριψε την προσφυγή. Σήμερα με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των ΗΠΑ από τον Μπάιντεν, οι τρεις απόγονοι θα προσφύγουν εκ νέου στα Αμερικανικά δικαστήρια και θεωρείται βέβαιο ότι θα δικαιωθούν. 

Η απόφαση θα ορίζει ότι τους ανήκουν 500 στρέμματα της Αμερικανικής Βάσης του Ιντσιρλίκ, τα οποία τους έκλεψαν και καταπάτησαν επί σειρά ετών οι Τούρκοι. Η γη τους είναι κομμάτι της Αμερικανικής βάσης στην Τουρκία. Έτσι θα πρέπει να τους τα επιστρέψουν και να τους καταβάλλουν αποζημίωση για όλα αυτά τα χρόνια που καταπατήθηκαν οι εκτάσεις τους, τις οποίες εκμεταλλεύθηκαν οι Τούρκοι για ίδιον όφελος.

Όπως μαθαίνουμε τη μορφή καταιγίδας θα λάβουν παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις. Να σημειωθεί ότι τα πανίσχυρα Αμερικανικά δικηγορικά γραφεία, έχουν στα χέρια τους 14.500 προσφυγές Αρμενίων για αποζημιώσεις από τις Τουρκικές θηριωδίες, ενώ αναμένονται να φτάσουν τις 100.000 μέχρι τέλος του έτους. Γι’ αυτό οι Τούρκοι βρίσκονται σε κατάσταση νευρικής κρίσης. 

Επειδή όμως το θέμα μπορεί να κοστίσει ακριβά στην κυβέρνηση, από χθες μετά το πρώτο σοκ, έχουν κάνει μια τιτάνια προσπάθεια να το υποβαθμίσουν, για να μη συνειδητοποιήσει ο Τουρκικός λαός την ήττα που υπέστη η ηγεσία του. Τα ελεγχόμενα μέσα από την κυβέρνηση, άλλαξαν την ατζέντα και ασχολούνται ολημερίς με την πανδημία και για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τους Αμερικανούς δεν λένε ούτε κουβέντα. 

Ή έχουν δικτατορία ή δεν έχουν οι άνθρωποι. Δεν αστειεύονται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail