Το "αδελφικό" Πακιστάν στηρίζει Τουρκία για τα γεγονότα της Γενοκτονίας του 1915

Ρόιτερς
Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν δήλωσε την Κυριακή ότι το Ισλαμαμπάντ υποστηρίζει τη θέση της Τουρκίας για τα γεγονότα του 1915, ενάντια στις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που έγιναν το Σαββατοκύριακο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Σε τηλεφωνική κλήση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, ο Shah Shah Mahmood τόνισε την υποστήριξη του Πακιστάν για την στάση της Τουρκίας στα γεγονότα του 1915, δήλωσε επίσημη δήλωση, αναφέρει η dailysabah.com.

"Πιστεύουμε ότι οι μονόπλευρες προσεγγίσεις και η πολιτική κατηγοριοποίηση των ιστορικών γεγονότων θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη και να οδηγήσουν σε πόλωση μεταξύ των εθνών", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν, Zahid Hafeez Chaudhri.

Η δήλωση επαίνεσε επίσης την εποικοδομητική προσέγγιση της Τουρκίας επί του θέματος, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης της Άγκυρας για κοινή ιστορική επιτροπή για τη διερεύνηση των γεγονότων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ευχαρίστησε το Πακιστάν για την υποστήριξή του, λέγοντας στο Twitter: "Ευχαριστώ αδελφικό Πακιστάν! Ζήτω η φιλία Τουρκίας-Πακιστάν!"
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail