Οι πρώτες εικόνες των Σαουδικών F-15 με τα Ελληνικά F-16 που δε θα αρέσουν καθόλου στο σουλτάνο

Στο πλαίσιο της διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας και της συντονισμένης προσπάθειας των αρμόδιων φορέων του ΓΕΕΘΑ με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας, το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 ολοκληρώθηκε η άφιξη στην 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) της Σούδας προσωπικού και μέσων της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας (ROYAL SAUDI AIR FORCE – RSAF), στα οποία συμπεριλαμβάνονται έξι αεροσκάφη F-15C, προκειμένου να συνεκπαιδευθούν με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το υπουργείο άμυνας της Σαουδικής Αραβίας έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τις κοινές ασκήσεις των σαουδικών F-15 με τα ελληνικά F-16.

Η ιδιαίτερα σημαντική παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας στη Σούδα έρχεται να προστεθεί μεταξύ άλλων και σε αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Γαλλίας, των ΗΠΑ και της Κύπρου και αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Κρήτης στην εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου καθώς και της Μέσης Ανατολής.














Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail