Ανησυχία για τη ζωή του Οτσαλάν - Διατύπωση ισχυρισμών περί θανάτου του

Freepen.gr - Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν εξέφρασαν ανησυχίες για τη ζωή του πελάτη τους εν μέσω ισχυρισμών στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για πιθανό θάνατό του, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Mezopotamya.

Οι ισχυρισμοί προέκυψαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης την Κυριακή ότι ο Öcalan, ο οποίος έχει φυλακιστεί στο νησί Imralı στη θάλασσα του Μαρμαρά από το 1999, έχει πεθάνει.

Σε δήλωση της δικηγορικής εταιρείας Asrın που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα, οι δικηγόροι του Öcalan υπενθύμισαν ότι η τελευταία συνάντησή τους με τον Öcalan στο νησί Imralı πραγματοποιήθηκε στις 7 Αυγούστου 2019 και ότι η τελευταία φορά που ο Öcalan κάλεσε την οικογένειά του ήταν στις 20 Απριλίου 2020 σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού. Είπαν ότι δεν έχουν καθόλου μαζί του από τότε λόγω της απομόνωσής του στη φυλακή, καλώντας τις τουρκικές αρχές να άρουν την απαγόρευση που εμποδίζει τους δικηγόρους να συναντηθούν με τον Öcalan. Οι δικηγόροι δήλωσαν ότι μόνο με τον τερματισμό της απομόνωσης του Öcalan και επιτρέποντάς του να ασκήσει το δικαίωμά του να συναντηθεί με τους δικηγόρους και την οικογένειά του μπορούν να ξεκαθαριστούν οι ισχυρισμοί για το θάνατό του.

Εν τω μεταξύ, ο αδελφός του Öcalan Μεχμέτ Öcalan διαμαρτυρήθηκε επίσης για την έλλειψη επικοινωνίας με τον ηγέτη του ΡΚΚ για σχεδόν ένα χρόνο, λέγοντας: "ανησυχούμε. Η ευθύνη βαρύνει το κράτος [αν του συμβεί κάτι].”

Το  Mezopotamya μεταδίδει δήλωση της Εισαγγελίας της Προύσας η οποία εκδόθηκε σήμερα το απόγευμα πως ο Οτσαλάν είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του. Ωστόσο οι δικηγόροι του Οτσαλάν απαντούν ότι θα πειστούν μόνο αν μεταβούν στο νησί Imrali και δουν οι ίδιοι τον πελάτη τους από κοντά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail