Τι αποκρύπτει η κυβέρνηση από τους πολίτες για την πανδημία

OrnaW / pixabay
Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας δεν καλύπτει τις ευθύνες της κυβέρνησης και των αρμοδίων. Από την αρχή της πανδημίας η κυβέρνηση συγκρίνει τα υγειονομικά αποτελέσματα της χώρας μας με τα αντίστοιχα των χωρών μελών της ΕΕ και συνεχώς επαίρεται για τις επιτυχίες της. 

Γιάννης Μαγκριώτης

Η χώρα ήταν πάνω από τον μέσο όρο των καλύτερων αποτελεσμάτων των χωρών μελών της ΕΕ, μέχρι τον Οκτώβριο. Τον Νοέμβριο είχαμε τα χειρότερα αποτελέσματα σε όλο το κόσμο και μέχρι σήμερα πλέον βρίσκεται στο μέσο όρο των χωρών μελών της ΕΕ.

Αποκρύπτει όμως και δύο ακόμη βασικούς παράγοντες:

1. Ότι το πρώτο κύμα ήρθε ενάμιση μήνα αργότερα από τις περισσότερες χώρες της ΕΕ, ειδικά από την Βόρεια Ιταλία, η οποία ήταν γεμάτη από Κινέζους που ήταν εκεί για τις χειμερινές εκθέσεις ένδυσης στο Μπέργκαμο και το Μιλάνο, και φυσικά το ιικό φορτίο ήταν ασθενές, και μετά τις 45 ημέρες του πιο αυστηρού lockdown στην Ευρώπη ήρθε το Καλοκαίρι, που ο ιός υποχωρεί.

2. Η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας, έχει τα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα και τα μεγαλύτερης διάρκειας στην ΕΕ, παρ' ότι έχει τα καλύτερα αντικειμενικά δεδομένα, όπως είναι η θερμοκρασία, το αρχικό ιικό φορτίο, η πυκνότητα του πληθυσμού, και το μέγεθος των επιχειρήσεων. Όσο για τις διαδηλώσεις στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες γίνονται περισσότερες και μαζικότερες.
Περισσότερα περιοριστικά μέτρα σημαίνει μεγαλύτερη ζημιά στην ψυχολογία των ανθρώπων, περισσότεροι θάνατοι από άλλες ασθένειες, μεγαλύτερη απώλεια εκπαιδευτικής διαδικασίας, μεγαλύτερη οικονομική ζημιά και μεγαλύτερη ανεργία.

Φυσικά αυτές τις αρνητικές συνέπειες θα τις ρίξει στην πανδημία, αποσυνδέοντάς τις από την διαχείριση που κάνει.
Καθημερινά η πλειοψηφία των ΜΜΕ βομβαρδίζει τους πολίτες με πληροφορίες που αλλοιώνουν την πραγματικότητα.

Σήμερα, για παράδειγμα, μας πληροφορούν ότι στην Γερμανία, θα επιβάλλουν πιο αυστηρά μέτρα, ποτέ όμως δεν λένε ποια μέτρα και δεν τα συγκρίνουν με τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Στη Γερμανία, όπως και στις περισσότερες χώρες της ΕΕ δεν επιβλήθηκε ποτέ απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών, ενώ σε καμία χώρα δεν χρειάζεται να στέλνεις sms.

Στη Γερμανία, όπως και στις περισσότερες χώρες της ΕΕ για μικρό διάστημα έχει κλείσει η λιανική αγορά και τα σχολεία.

Στις χώρες αυτές όμως εκτός από το επαρκές ΕΣΥ, κάνουν από την αρχή μαζικά τεστ, τόσο στους χώρους εργασίας όσο και στο γενικό πληθυσμό. Λειτουργούν δηλαδή προληπτικά και όχι αμυντικά, όπως η δική μας κυβέρνηση.

Χθες τα κρούσματα στη Γερμανία ήταν 7485 και οι θάνατοι 250.

Αν πολλαπλασιάσουμε επι οκτώ, που είναι ο πληθυσμός της Γερμανίας, τους αντίστοιχους αριθμούς στην χώρα μας, θα βρούμε εύκολα την αλήθεια.

Τότε θα καταλάβουμε το μέγεθος της προπαγάνδας και τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail