Ο Μακρόν ανοίγει ξανά την πρεσβεία στην Τρίπολη - Ζητά να φύγουν όλοι οι μισθοφόροι από τη Λιβύη

Freepen.gr - Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε, την Τρίτη, ότι η Γαλλία θα ανοίξει εκ νέου την πρεσβεία της την επόμενη εβδομάδα στην Τρίπολη, ως ένδειξη ότι η σταθερότητα σταδιακά επιστρέφει στη χώρα μετά από χρόνια συγκρούσεων.

Ο επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου, Μοχάμεντ Μένφι, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου από το Παρίσι ότι, ξεκινώντας από τη Δευτέρα, θα ανοίξει η γαλλική πρεσβεία στη Λιβύη, αφού έκλεισε τον Ιούλιο του 2014.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Agence France-Presse, ο Μακρόν δήλωσε: "θέλω εδώ να σας δείξω όλη μου την υποστήριξη και την υποστήριξη της Γαλλίας για τις νέες ενοποιημένες αρχές της Λιβύης που προέκυψαν από τη μεταβατική διαδικασία".

"Έχουμε χρέος απέναντι στη Λιβύη και τους Λίβυους για μια δεκαετία χάους", πρόσθεσε ο Μακρόν, αναφέροντας ότι η περιφερειακή σταθερότητα θα ήταν αδύνατη χωρίς ειρήνη στη Λιβύη.

Ο Μακρόν επέκρινε έντονα την τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη και  επέμεινε ότι προτεραιότητα είναι η απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων και των Σύριων μισθοφόρων, καθώς και των Ρώσων μισθοφόρων που λέγεται πως βρίσκονται στη Λιβύη.

"Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε οι ξένες δυνάμεις στη Λιβύη να φύγουν το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε ο Μακρόν.

Τόνισε ότι "οι Τούρκοι και Ρώσοι μαχητές, οι ξένοι μαχητές που στάλθηκαν, ή άλλοι, πρέπει να εγκαταλείψουν τη Λιβύη το συντομότερο δυνατόν, διότι μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Λιβύης είναι νόμιμες".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail