Arrowhead 140 η πρόταση των Βρετανών για το Πολεμικό Ναυτικό - Τι δείχνουν για ενδιάμεση λύση

arrowhead140.com
Freepen.gr - Η Arrowhead 140 των βρετανικών ναυπηγείων Babcock είναι η πρόταση προς το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Ο Jonathan Walton, αντιπρόεδρος ναυτικής ανάπτυξης των Ναυπηγείων μίλησε στο navalnews κάνοντας τη σχετική αποκάλυψη.

Είναι μια χαμηλού κόστους, υψηλής αξίας πλατφόρμα ιδανική για την Ελλάδα και η πρόταση των Βρετανών είναι για ναυπήγηση στην Ελλάδα.

H Arrowhead 140 μπορεί να:

- ανιχνεύει και να εμπλέκεται με πλοία επιφανείας, αεροσκάφη και βλήματα στον ορίζοντα

- εντοπίζει και να εμπλέκεται με υποβρύχια

- υπερασπίζεται τα πλοία νηοπομπής

- χρησιμοποιεί ενεργητικά και παθητικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου

- αμύνεται σε επιθέσεις μικρών σκαφών και UAV

- μεταφέρει, αναπτύσσει, λειτουργεί κι ανακτά αυτόνομα οχήματα

 

arrowhead140.com

Όσον αφορά την πρόταση για τα ενδιάμεσα πλοία ανέφερε πως "πρόκειται για εμπορικά θέματα μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης, της ελληνικής κυβέρνησης και της Babcock International. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και το Βασιλικό Ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζουν επί του παρόντος τις διαθέσιμες επιλογές".


Royal Navy type 23 frigate HMS Richmond - Gaz Weatherston/MOD

Ωστόσο πιθανότατα η πρόταση να αφορά τις φρεγάτες τύπου 23 που διαθέτουν αντι-αεροπορικές και ανθυποβρυχιακές δυνατότητες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail