ΗΠΑ: Η ανάπτυξη των S-400 ασυμβίβαστη με το καθεστώς σύμμαχου της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Η πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-400 δεν έχει αλλάξει και η ανάπτυξή τους δεν συνάδει με το καθεστώς της Τουρκίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Νεντ Πράις.

Οι παρατηρήσεις του Πράις ακολουθούν εκείνες του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Hulusi Akar, ο οποίος την Τρίτη, για πρώτη φορά, εξέφρασε πρόταση στην οποία ανέφερε ότι εάν η Ουάσινγκτον διακόψει τους δεσμούς της με τους Κούρδους της Συρίας, η Τουρκία θα μπορούσε να απομακρύνει το οπλικό σύστημα, κινούμενη με τρόπο παρόμοιο με το πώς η Ελλάδα μετεγκατέστησε τους S-300 στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η πρόταση του Akar, δεν έλαβε απάντηση από τον Πράις κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Τετάρτης που απλώς επανέλαβε ότι η θέση της Ουάσινγκτον δεν έχει αλλάξει όταν ρωτήθηκε για την πρόταση του Akar.

Ο Πράις ανέφερε ότι τα οπλικά συστήματα S-400 είναι ασυμβίβαστα με τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ και συνιστούν απειλή για την ασφάλεια της τεχνολογίας του ΝΑΤΟ, ενώ η αγορά τους είναι επίσης ασυμβίβαστη με τις δεσμεύσεις της Τουρκίας ως σύμμαχου του ΝΑΤΟ. Ο Πράις έκλεισε προτρέποντας την Τουρκία να μη διατηρήσει το σύστημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail