Τρεις Τούρκοι στρατιώτες επέστρεψαν σε οριζόντια κατάσταση από τους μαχητές των Κούρδων

Freepen.gr - Τρεις Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε νέα επίθεση εναντίον των μαχητών του κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ, ανέφερε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας την Πέμπτη, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Agence France-Press.

Η Τουρκία ξεκίνησε την Τετάρτη επιχείρηση με τίτλο "Claw-Eagle 2" εναντίον των μαχητών του ΡΚΚ που είχαν καταφύγει στη Βόρεια Ιρακινή περιοχή του Ντοχούκ πραγματοποιώντας με τον τρόπο αυτό εισβολή στα εδάφη της γειτονικής της χώρας.

Δύο Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν την Τετάρτη σε συγκρούσεις με τους "τρομοκράτες", ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.

Ένας άλλος στρατιώτης σκοτώθηκε την Πέμπτη, ανέφερε το υπουργείο, χωρίς να έχει στοιχεία για απώλειες στο ΡΚΚ.

Τον προηγούμενο μήνα, ο Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ επισκέφθηκε τη Βαγδάτη και το βόρειο Ιράκ όπου ανέφερε ότι η Τουρκία σκοπεύει να εξαλείψει τις επιθέσεις του ΡΚΚ στην περιοχή για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων και την περιφερειακή ειρήνη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail