Γέροντας Νεκτάριος: Πώς να μη διαλυθεί το σπίτι μου;

Πώς να μην διαλυθεί το σπίτι μου; Τι χρειάζεται να κάνω για να σώσω την οικογένειά μου; Πώς να χειριστώ την κατάσταση στο σπίτι μου να μην έχω προβλήματα; Τι να κάνω για να μην φτάσω στο διαζύγιο; Τι γίνεται με τα παιδιά των χωρισμένων γονιών; Τι να κάνω για να διώξω τη γκρίνια από την οικογένειά μου; Τι να προσέχω στον σύντροφό μου; Όταν το άλλο μου μισό δεν αλλάζει, τι να κάνω;

Τα παλαιότερα χρόνια στα σχολεία, εκτός από την ύλη των μαθημάτων που και αυτή βοηθούσε και έδινε γνώσεις στους μαθητές, ήταν και οι καθηγητές που βοηθούσαν και έδιναν αξίες, ήθη, χαρακτήρα κ.α. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι ιερείς της Εκκλησίας μας, όπου και εκείνοι δίδασκαν και κατηχούσαν τα παιδιά για την πίστη στο Θεό και τις αξίες του ανθρώπου.

Τα παιδιά της εποχής εκείνης, δηλαδή οι παλαιότερες γενιές της κοινωνίας μας, γνώριζαν πολύ καλά τι θα πει πίστη στον Θεό, τι θα πει Πατρίδα και τι θα πει Οικογένεια. Αυτά τα τρία ιδανικά ήταν πρώτα στη ζωή τους.

Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά στην σύγχρονη εποχή, των ανθρώπων που οι γνώσεις τους στα θέματα της ηθικής, της οικογένειας, της θρησκείας, της πατρίδος, του χαρακτήρα του ανθρώπου είναι ελάχιστες. Και το πρόβλημα αυτό εκτός από τον ίδιο τον άνθρωπο μεταφέρεται και μέσα στην οικογένεια, μέσα στο σπίτι.

Ολοένα τα διαζύγια ανά έτος είναι περισσότερα από τα Μυστήρια των γάμων. Πολύ εύκολα τα νέα ζευγάρια χωρίζουν. Τα σπίτια καταστρέφονται, άνθρωποι διαλύονται ψυχικά, οικογένειες ξεκληρίζονται και τα παιδιά των οικογενειών οφείλουν με τα όποια προβλήματα ψυχικά και σωματικά να ανταπεξέλθουν και να ορθοποδήσουν μέσα στην κοινωνία. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, αλλά τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους.

Η οικογένεια χρειάζεται βοήθεια. Οι άνθρωποι που απαρτίζουν την οικογένεια χρειάζεται να κάνουν ορισμένα πράγματα για να μην διαλυθεί το σπίτι τους. Δύσκολο δεν είναι, χρειάζεται τρόπο. Αρκεί να υπάρχει αγάπη και θέληση.

Από το κανάλι του Γέροντα Νεκταρίου στο Youtube

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail