Ηχηρό ράπισμα από το Ρουμάνο πρόεδρο στον Μητσοτάκη: Δεν είναι καλό να χωρίσουμε την Ευρώπη στα δύο με πιστοποιητικό

presidency.ro
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Klaus Iohannis απέρριψε την πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19 για ταξίδια, λέγοντας ότι "δεν είναι καλό να χωρίζουμε την Ευρώπη στα δύο".

"Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα. Πρέπει να υπάρχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά για να χρησιμοποιείται για ιατρικούς λόγους, όχι για ταξίδια", δήλωσε ο Iohannis, που θεωρείται στενός σύμμαχος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

"Αυτά είναι σημαντικά δεδομένα για τον οικογενειακό γιατρό ή όποιο ασχολείται με κάποιον σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, η χρήση αυτών των πιστοποιητικών για τη διαίρεση του πληθυσμού της Ευρώπης στα δύο δεν μου φαίνεται καλό", δήλωσε ο Ρουμάνος πρόεδρος.

Ο Μητσοτάκης απέστειλε επιστολή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen προτείνοντας να χρησιμοποιηθούν πιστοποιητικά εμβολιασμού για άτομα που ταξιδεύουν.

"Αν και δεν πρόκειται να καταστήσουμε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο για ταξίδια, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδέψουν", ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός φιλοδοξώντας με αυτό να βρει ένα μοχλό πίεσης ως προς τον εμβολιασμό προσθέτοντας πως:

"Αυτό θα αποτελέσει επίσης θετικό κίνητρο για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες ενθαρρύνονται να υποβληθούν σε εμβολιασμό, ο οποίος είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η επιστροφή στην ομαλότητα".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail