INS Magen: Το Ισραήλ παρέλαβε επίσημα την πρώτη πανίσχυση κορβέττα Sa'ar 6

Seth Frantzman @sfrantzman
Freepen.gr - Το Ναυτικό του Ισραήλ παρέλαβε το πρώτο από τα τέσσερα γερμανικά πολεμικά πλοία Sa'ar 6, ένα σκάφος που περιγράφεται ως ένα από τα πιο προηγμένα ναυτικά πλοία του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας.

Όπως σημειώνει το navaltoday.com, το σκάφος, που ονομάστηκε INS Magen, καλωσορίστηκε στον στόλο στις 2 Δεκεμβρίου σε τελετή στο λιμάνι της Χάιφα, υπό την προεδρία του Ισραηλινού Προέδρου Reuven Rivlin.

Τα υπόλοιπα τρία πλοία προγραμματίζονται να παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό το επόμενο έτος. Οι τρεις άλλες μονάδες θα ονομαστούν Οζ, Ανεξαρτησία και Νίκη.

Το σκάφος ονομάστηκε από το ναυπηγείο ThyssenKrupp Marine Systems στο Κίελο στις 23 Μαΐου 2019.


Chris Cavas - CavasShips


Chris Cavas - CavasShips


Chris Cavas - CavasShips

Το Πολεμικό Ναυτικό αναμένει ότι το σκάφος θα ενισχύσει τις προσπάθειες της χώρας να προστατεύσει την ακτογραμμή της και την αναπτυσσόμενη βιομηχανία φυσικού αερίου.

Η σύμβαση για την παράδοση τεσσάρων κορβέτων SA'AR 6 υπογράφηκε τον Μάιο του 2015.

Μετρώντας 90 μέτρα σε μήκος και εκτοπίζοντας περίπου 2.000 τόνους, οι συγκεκριμέμενες κορβέττες θα διαθέτουν ένα αντιπυραυλικό σύστημα υψηλής τροχιάς και έναν αναχαιτιστικό πυροβόλο επίσης υψηλής τροχιάς, ικανότητα επίθεσης κατά κοντινών ή μακρινών στόχων, μεγάλη αυτονομία, δυνατότητες ανίχνευσης θαλάσσης και αέρα και δυνατότητα μεταφοράς ελικοπτέρου Seahawk.

Τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με το Naval Iron Dome, το Barak 8, τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, τα συστήματα άμυνας στον κυβερνοχώρο και τα μέσα ανίχνευσης και επιτήρησης.


Το corvette φέρνει τον αριθμό των πυραύλων που αναπτύσσονται από το Ισραηλινό Ναυτικό σε 15.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail