Βόμβα Κιλιτσντάρογλου: "Ξέρω ότι με παρακολουθούν, παγιδευμένα τα τηλέφωνα της οικογένειάς μου"

Freepen.gr - Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σχολίασε τα δημοσιεύματα περί απειλών για την προσωπική του ασφάλεια, αναφέροντας ότι γνωρίζει πως "παρακολουθείται και ότι τα τηλέφωνα των μελών της οικογένειάς του είναι παγιδευμένα".

Ο Κιλιτσντάρογλου αποκάλυψε τα παραπάνω κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον δημοσιογράφο Murat Sabuncu από την ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων T24.

"Τα μέρη που πηγαίνω είναι γνωστά. Το σπίτι που μένω είναι γνωστό. Τα μέρη που επισκέπτομαι είναι γνωστά. Οι άνθρωποι με τους οποίους μιλάω είναι γνωστοί. Εν πάση περιπτώσει, γνωρίζω ότι τα τηλέφωνα της συζύγου μου και των παιδιών μου είναι παγιδευμένα. Και γνωρίζω πολύ καλά ότι με ακολουθούν. Οι φρουροί ασφαλείας μου κάνουν το καλύτερο δυνατό [για να με προστατεύσουν]", δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου.

Ο ηγέτης της CHP δήλωσε ότι υπάρχει "σοβαρή απειλή" κατά της προσωπικής του ασφάλειας και η κυβέρνηση ενοχλείται ομοίως για αυτές τις απειλές.

"Υπάρχει μια ομάδα που πραγματικά δενοχλείται από μένα. Η κυβέρνηση είναι επίσης σε άβολη θέση με αυτό. Αλλά αν κάποιος που διαχειρίζεται τη χώρα ή ένα πολιτικό κόμμα που τους στηρίζει προσπαθεί να σιωπήσει [την αντιπολίτευση] παίρνοντας την υποστήριξη του υποκόσμου, τότε η δημοκρατία έχει τελειώσει σε αυτό το σημείο, τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν τελειώσει. Σημαίνει ότι το αυταρχικό καθεστώς έχει προχωρήσει σε μια διαδικασία όλο και πιο αυταρχική", δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου.

Πρόσφατα, ο φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος Fuat Uğur έκανε ισχυρισμούς για επικείμενη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Κιλιτσντάρογλου. Ο Uğur δήλωσε ότι οι απειλές ανέφεραν πως ο Κιλιτσντάρογλου θα σκοτωθεί με παρόμοιο τρόπο με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Τουρκία Αντρέι Καρλόφ ο οποίος πυροβολήθηκε στην Άγκυρα το 2016 κατά τη διάρκεια έκθεσης τέχνης.

Ο Κιλιτσντάρογλου επικρίθηκε πρόσφατα από τον ηγέτη του κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ένθερμο σύμμαχο του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο περιβόητος μαφιόζος ηγέτης Alaattin Çakıcı, ο οποίος έχει στενούς δεσμούς με τον Μπαχτσελί, το Νοέμβριο δημόσια απείλησε τον Κιλιτσντάρογλου με ένα "πρόσεχε" ως προειδοποίηση, όταν ο τελευταίος άσκησε κριτική για την αποφυλάκιση ηγετών της μαφίων κι εμπόρων ναρκωτικών.

"Ο Alaattin Çakıcı θα θεωρηθεί υπεύθυνος για μια τέτοια άγνωστη δολοφονία. Ως εκ τούτου, θα δημιουργηθεί μια αντίληψη ότι η κυβέρνηση διέταξε τη δολοφονία", έγραψε ο Uğur στην στήλη του για την εφημερίδα Türkiye.

Ο Uğur ισχυρίστηκε επίσης ότι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου της CHP θα αντικαταστήσει τον Κιλιτσντάρογλου, κάτι το οποίο θα δημιουργήσει μια ακόμη μεγαλύτερη ατμόσφαιρα χάους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail