Το Ισραήλ λέει ότι η αγορά F-22 δε βρίσκεται επί του παρόντος στο τραπέζι

torcasiojohn / pixabay
Freepen.gr - Τις τελευταίες ημέρες, πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-22 Raptor στο Ισραήλ για να διατηρήσει την υπεροχή στον αέρα μετά τη συμφωνία των Ηνωμένων Πολιτειών να πουλήσουν F-35 stealth στα ΗΑΕ.

Η ιστορία αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Asharq Al-Awsat με έδρα το Λονδίνο, το οποίο επικαλέστηκε εσωτερικές πηγές ότι ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι άμυνας ζήτησαν μια μορφή αποζημίωσης, ήτοι την "άρση των εμποδίων" για την αγορά παλαιότερων F-22 Raptor stealth fighters σχεδιασμένων για μεγαλύτερη ικανότητα μάχης αέρα-αέρα από το F-35.

Οι αξιωματούχοι της άμυνας αρνήθηκαν γρήγορα τα δημοσιεύματα προσθέτοντας ότι η αγορά από το Ισραήλ του F-22 δεν βρίσκεται επί του παρόντος στο τραπέζι – αλλά αρνήθηκαν να μιλήσουν περαιτέρω.

Ορισμένοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες σημείωσαν επίσης ότι το F-22 δεν είναι πλέον σε παραγωγή, και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ είναι ο μόνος χειριστής του τύπου.

Ο Yossi Melman, ανταποκριτής πληροφοριών και στρατηγικών υποθέσεων για την εφημερίδα Haaretz, ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει την πώληση των F-22 στο Ισραήλ δεν έχουν καμία βάση στην πραγματικότητα.

"Αυτές οι αναφορές βασίζονται σε μια εκτίμηση ότι ο Trump είναι πρόθυμος να κάνει σχεδόν τα πάντα – συμπεριλαμβανομένης της διπλωματικής παρέμβασης και της παρέμβασης ασφαλείας – προκειμένου να προωθήσει τις συμφωνίες όπλων και να βοηθήσει φίλους", τόνισε ο Yossi Melman.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail